tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Μετά την Ολυμπιάδα, η Μαρία Ντάνου συνεχίζει τους αγώνες της στην Ελλάδα

Από τις 4-20 Φεβρουαρίου 2022, 2.821 αθλητές από 91 χώρες, η παγκόσμια ελίτ των χειμερινών αγωνισμάτων, συναντήθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην Φωλιά του Πουλιού, το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου όπου φιλοξενήθηκαν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, κήρυξαν την επίσημη έναρξη και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 14 χρόνια μετά. Η πρωτεύουσα της Κίνας έγινε έτσι, η πρώτη πόλη που φιλοξένησε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης άνοιξε η αυλαία της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης, που κάθε αθλητής θα επιθυμούσε να βιώσει. Και η Μαρία Ντάνου τα κατάφερε!!! Πρώτη στην παρέλαση των αθλητών μπήκε όπως κάθε φορά η ελληνική σημαία με σημαιοφόρους τη Μαρία Ντάνου και τον Απόστολο Αγγέλη, ενώ άναψε και ο ολυμπιακός βωμός με το φως από την Αρχαία Ολυμπία, η αφή του οποίου είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2021στην Ελλάδα. Σχολιάζοντας την εμπειρία της περιέγραψε την είσοδό της στην Φωλιά του Πουλιού, ως στιγμή εξόχως συγκινητική, αλλά κυρίως ως την μέγιστη επιβράβευση των κόπων και της αγωνιστικότητας της όλα αυτά τα χρόνια των ατελείωτων επίπονων προπονήσεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, όλο αυτό που έζησε δεν θα το ξεχάσει ποτέ, αφού ήταν η στιγμή που αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή/τρια'' .

Συνολικά η Μαρία συμμετείχε σε 4 αγώνες:

- Στο αγώνισμα του σπριντ έλαβε αρχικά την 83 θέση αλλά είχε την ατυχία να ξεκινήσει στη θέση μιας αθλήτριας από την Κορέα η οποία δεν εμφανίστηκε στην εκκίνηση και δυστυχώς ξεκίνησε στη σειρά της. Έτσι, έλαβε την ποινή των 15 δευτερολέπτων και άλλαξε η κατάταξη από 83η στην 89η θέση. 

- Την καλύτερη της εμφάνιση είχε στο αγώνισμα των 10χλμ κλασσικής τεχνικής όπου ελαβε την 88η θέση από τις 98 αθλήτριες και 271 βαθμούς FIS 

- Στο ομαδικό σπριντ που εκπροσωπήθηκε η χώρα μας για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λάβαμε την 23η θέση.

- Στα 30χλμ όπου εκπροσωπήθηκε και εδώ η Ελλάδα για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες , έλαβε την 61η θέση με αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε αγώνα με -20 και πολύ ισχυρό άνεμο. 

Με μία εξίσου εκπληκτική Τελετή Λήξης έπεσε η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 στο Πεκίνο στη «Φωλιά του Πουλιού». Τα 26 γήπεδα των 15 αθλημάτων λειτούργησαν πλήρως από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ανήλθε σε 3,45 δισ. ευρώ.

Μία γιορτή του χειμερινού αγωνιστικού αθλητισμού που κράτησε 16 μέρες στη διάρκεια των οποίων, οι διοργανωτές προσέφεραν απλόχερα σε όσους την παρακολουθήσαν, μεγάλο μέρος του ιδιαίτερου πολιτισμού και της ξεχωριστής κουλτούρας τους. Η Τελετή Λήξης, όπως και εκείνη της έναρξης, σε σκηνοθεσία του διάσημου Ζανγκ Γιμού, ξεκίνησε με την Ολυμπιακή φλόγα «κρεμασμένη» μέσα σε μια γιγάντια νιφάδα χιονιού κατεβασμένη στο στάδιο, καθώς τα παιδιά κρατούσαν φανάρια σε σχήμα νιφάδας χιονιού, στο ρυθμό «Twinkle, twinkle small star».

Η Μαρία την χαρακτήρισε ως «μια αξέχαστη και ξεχωριστή Ολυμπιάδα, και υπήρχε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Ελληνικής Αποστολής. Αποχωρήσαμε από το Ολυμπιακό χωριό με τις πιο γλυκιές αναμνήσεις και τη ζεστή φιλοξενία της κινέζικης κουλτούρας. Οι εθελοντές ήταν απίστευτα πρόσχαροι και χαμογελαστοί.» 

Η χειμερινή Ολυμπιάδα ολοκληρώθηκε, οι δραστηριότητες όμως της Μαρίας, πηγαίες κι ανεξάντλητες δεν σταματούν εδώ! Στις εκλογές των αθλητών για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - ΔΟΕ στις οποίες ήταν υποψήφια μαζί με άλλους 16 υποψηφίους από άλλες χώρες, έλαβε την 9 θέση με 186 ψήφους. Μια αξιοπρεπή εμφάνιση για την χώρα μας που είναι μικρή στα χειμερινά αθλήματα. Οι πρώτοι 2 που εκλέχθηκαν ήταν ο Martin Fourcade της Γαλλίας και η Frida Hansdotter της Σουηδίας. 

Το προσεχές Σάββατο 26/02/2022, η Μαρία αγωνίζεται και πάλι στα πάτρια εδάφη, παίρνοντας μέρος στους Πανελληνίους Αγώνες Δρόμων Αντοχής που θα διεξαχθούν στο Μέτσοβο.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69