Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Διαδικτυακή διάλεξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που φοιτά στη Σχολή Μετεκπαίδευσης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και Κοινωνικές Παρεμβάσεις» στους αστυνομικούς υπαλλήλους που φοιτούν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός της διαδικτυακής εκπαιδευτικής και ενημερωτικής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες, -ουσες ενημερώθηκαν για τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών έμφυλης βίας με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κεντρικοί άξονες ήταν  η προστασία και ασφάλεια του θύματος, η ασφαλής διεξαγωγή της εξέτασης του, η αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης και η εκτίμηση της επικινδυνότητας. Επίσης, ενημερώθηκαν για τον κύκλο της βίας, τις μορφές της βίας (σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική) και το προφίλ του θύτη. Τέλος, έλαβε χώρα η παρουσίαση του νομικού πλαισίου για την προστασία από την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ποινικό αδίκημα της παρενοχλητικής παρακολούθησης (stalking).

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην αποτελεσματική δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να ενθαρρύνονται οι γυναίκες θύματα βίας να απευθυνθούν στα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα και στους 20 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών του πανελλήνιου δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που μπορούν να τους παρέχουν ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη, καθώς και φιλοξενία.

Επισημαίνεται ότι λειτουργούν σε όλη την επικράτεια Υπηρεσίες Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την πρόληψη της βίας σε βάρος όλων των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων ομάδων.

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69