tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Τι συζήτησε στην Βέροια η Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια το Σάββατο 9 Μαρτίου οι εργασίες της Ολομέλειας Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων, η οποία αποτελεί θεσμικό όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ιατρική κοινότητα και να ληφθούν αποφάσεις.

Η Ολομέλεια συζήτησε σχετικά με τον ετεροκαθορισμό των ιατρικών αμοιβών των αυτοαπασχολούμενων γιατρών από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και κατέληξε σε αποφάσεις προκειμένου να γίνει σεβαστός ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Συζήτησε επίσης το ζήτημα του εργάσιμου χρόνου των γιατρών που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα υγείας και τη συστηματική καταστρατήγηση των Οδηγιών της ΕΕ και των ΠΔ που κύρωσαν αυτές τις Οδηγίες. Η Ολομέλεια κατέληξε στην ανάγκη προσφυγής στα αρμόδια όργανα της Ευρ. Ένωσης προκειμένου να επιβληθεί ο σεβασμός του εργάσιμου χρόνου των γιατρών και η αποτροπή φαινομένων εργασιακής εξουθένωσης.

Επίσης η Ολομέλεια ασχολήθηκε με το θέμα της δωρεάς οργάνων και προτρέπει όλους τους ιατρούς της χώρας να καταστούν δωρητές οργάνων.

pis2

Τέλος, συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με το πρόσφατο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1.- Χαιρετίζει τις ρυθμίσεις που αποτυπώνονται σε δύο άρθρα του σχεδίου νόμου, τα οποία αφορούν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και συγκεκριμένα:

Άρθρο 33 Εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Τροποποίηση παρ. 1 και 6 άρθρου 283 ν. 4512/2018 και Άρθρο 34 Δυνατότητα εκκίνησης της πειθαρχικής προδικασίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανεξαρτήτως της υποβολής καταγγελίας Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 326 ν. 4512/2018

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων θεωρεί πως τα παραπάνω άρθρα κινούνται σε απολύτως θετική κατεύθυνση και επιλύουν σοβαρά προβλήματα και στρεβλώσεις.

2.- Σχετικά με το άρθρο 7 του σχεδίου νόμου, το οποίο φέρει τίτλο «Όροι και προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας - Αντικατάσταση περ. α ́ παρ. 1 άρθρου 11 ν. 2889/2001» επαναβεβαιώθηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων η πρόσφατα ειλημμένη απόφαση στη Γενική του Συνέλευση του ΠΙΣ, η οποία  συγκλήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2023.

Ο ΠΙΣ τάσσεται υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, στους οποίους η πολιτεία οφείλει να αυξήσει σημαντικά τους μισθούς προκειμένου να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με επαρκή αριθμό προσλήψεων, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα υπερεργασίας και να καλυφθούν με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας οι πολίτες. Τυχόν χορήγηση δυνατότητας σε ιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο, όπως το περιγραφόμενο στο άρθρο 7, θα αποδιαρθρώσει τα Νοσοκομεία και ΚΥ του ΕΣΥ και ταυτόχρονα θα προκαλέσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τους ιατρούς που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο ΠΙΣ θεωρεί θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο.

exadaktilos

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69