Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Το πρόγραμμα του 13ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Συμμετοχή 4 σχολείων της Ημαθίας

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 13ου Διαδικτυακού Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως στις ημερομηνίες 20, 21, 22 και 23 Απριλίου 2021.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 100 ερευνητικές εργασίες από 900 περίπου μαθητές και 170 εκπαιδευτικούς, από 80 και πλέον σχολικές μονάδες.

Ρομποτική, συστήματα αυτομάτου ελέγχου, έξυπνες πόλεις και συσκευές, προγραμματισμός εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά, εκπαιδευτικοί ιστότοποι, ασφάλεια στο διαδίκτυο, έρευνες αποτελούν τη θεματολογία του συνεδρίου.

Από την Ημαθία συμμετέχουν τέσσερα σχολεία και είναι τα εξής:

-Ρομποτικές Οικιακές Συσκευές (Διπλωτής Ρούχων), Γυμνάσιο Κοπανού ‐ 2ο Γυμνάσιο Νάουσας

-Σχεδίαση και εκτύπωση 3D Μπρελόκ, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας 

-Διαδικτυακό – Ηλεκτρονικό Περιοδικό  Φωteenές Σελίδες, 1ο  Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

-Πανδημία και Διαδίκτυο, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

Την χρονική περίοδο 6 – 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις καταγραφής τις οποίες θα συντονίσουν μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής. Οι τηλεδιασκέψεις αυτές κρίνονται απαραίτητες ώστε να παρουσιαστούν & να καταγραφούν οι τελικές εργασίες, να διορθωθούν προβλήματα κυρίως τεχνικά και να δημιουργηθεί μονταρισμένο υλικό για τη ροή του προγράμματος. Όλοι οι υπεύθυνοι εργασιών καλούνται να μεταβούν άμεσα στην διεύθυνση: http://kratisi.kmaked.eu και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική κράτηση της επιθυμητής ημέρας και ώρας για την τηλεδιάσκεψη καταγραφής. Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρχουν μέσα σε αυτήν την πλατφόρμα.

Επίσης την Πέμπτη 1 Απριλίου θα γίνει πρόσκληση προς τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα τους κοινοποιηθεί ειδικός σύνδεσμος ώστε να δηλώσουν και να επιλέξουν εργασίες σχολικών μονάδων του συνεδρίου. Οι συντονιστές θα έχουν την ευθύνη να προεδρεύσουν και να συντονίσουν τις επιλεγμένες εργασίες, κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων καταγραφής (6-17 Απριλίου).

Την περίοδο πραγματοποίησης του Συνεδρίου 20 – 23 Απριλίου θα υπάρχουν 12 θεματικές συνεδρίες όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών. Εκείνο το διάστημα θα υπάρξουν και εισαγωγικές τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών και τηλεδιασκέψεις συμπερασμάτων προεδρείων. Η όλη διαδικασία θα συντονιστεί από την οργανωτική επιτροπή και θα προηγηθεί σχετική ενημέρωση.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι Youtube στον ιστότοπο του συνεδρίου. Θα υπάρχει και ένα δεύτερο κανάλι - δημοσιογραφικό όπου εκεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ζωντανά με εξ αποστάσεως συνεντεύξεις και διαδικτυακές επιδείξεις έργων.

Κατά την περίοδο 20-23 Απριλίου θα λειτουργήσει ηλεκτρονική γραμματεία και διαδικτυακές εγγραφές κατά τις ώρες θεματικών συνεδριών. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές θα μπορούν να εγγράφονται και να λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, ηλεκτρονικά. Μέσα στο συνεδριακό ιστότοπο, θα υπάρχει banner - σύνδεσμος για την ηλεκτρονική γραμματεία.

Οι εισηγητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη των επιτροπών θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής μετά το πέρας της διοργάνωσης.

«Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μαθητές και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο διαδικτυακό συνέδριο, υπερνικώντας τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Η περσινή εξ αποστάσεως διοργάνωση αποτέλεσε το πρώτο Μαθητικό Διαδικτυακό Συνέδριο στην Ελλάδα που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της επιτυχίας ανήκει στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα», αναφέρει η ανακοίνωση. 

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69