tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας και πάλι Ενεργά στο Προσκήνιο

Πως μια γνωστή Λύση Οικονομίας και Οικολογίας καθίσταται πιο Επίκαιρη από ποτέ

Το ράλυ στις τιμές της ενέργειας που μαστίζει όλο τον δυτικό κόσμο το διάστημα που διανύουμε, και κυρίως η αδυναμία πρόβλεψης για αναστροφή του κλίματος που τις διαμορφώνουν -σε ένα ορατό τουλάχιστον μέλλον-, καθιστούν απαραίτητη όσο πότε την αναδιάρθρωση του ενεργειακού σχεδιασμού τόσο σε επίπεδο επαγγελματικού χώρου όσο και κατοικίας.

Νέες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας αναζητούνται, πράγμα σίγουρα χρήσιμο αλλά με έναν βαθμό ρίσκου, καθώς αυτές δεν έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, ενώ επανεξετάζονται με μεγαλύτερη ωριμότητα πλέον, εργαλεία του παρελθόντος που έχουν εξασφαλισμένες αποδόσεις.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι τα κατεξοχήν ¨εργαλεία¨, που ειδικά στη χώρα μας, για περισσότερα από 40 χρόνια έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει τόσο την αξία τους στην οικονομία του νοικοκυριού όσο και τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον.

Χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο της καθημερινότητας που όλοι επιθυμούμε, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, που ταιριάζουν «γάντι» στο κλίμα της χώρας μας, που ακόμα και με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, χαρακτηρίζεται από σταθερά -άλλοτε έντονη και άλλοτε απλά επαρκή- ηλιοφάνεια, με τα πλέον εξελιγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, μάς προσφέρουν άφθονο δωρεάν ζεστό νερό όλον το χρόνο κάνοντας την καθημερινότητά μας ευκολότερη, φθηνότερη και πιο ποιοτική.

Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο πως ο ηλιακός θερμοσίφωνας έγινε μαζικά μέρος της καθημερινότητας των οικογενειών μας ως συνέπεια μιας προηγούμενης ενεργειακής κρίσης, αυτής της δεκαετίας του 70΄, με τη διαφορά βέβαια πως τότε δεν γνωρίζαμε ούτε την απόδοση της τεχνολογίας αυτής ούτε την αντοχή της στον χρόνο.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, αυτό που ξεκίνησε ως μια ενδεχόμενη διέξοδος από το υψηλό κόστος ενέργειας, έγινε η απόλυτη βεβαιότητα εξοικονόμησης και αγαπημένη επένδυση των Ελλήνων σε κύριες κατοικίες και εξοχικά αλλά ακόμα και σε επιχειρήσεις (γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α).   

Προφανώς, ιδιαίτερο ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε και η εξέλιξη της τεχνολογίας των μερών του συστήματος ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλά και των ίδιων των υλικών κατασκευής του, που είναι πλέον σαφώς πιο οικολογικά, οικονομικά και ανθεκτικά στο χρόνο και στην καταπόνηση.

Στην αποδοχή τους από τους καταναλωτές επίσης συντέλεσαν οι πολλαπλοί τύποι που διατέθηκαν στην πορεία στην αγορά με συνδυασμούς συλλεκτών (πάνελ) και δοχείων (καζάνι) που κάλυπταν κάθε ανάγκη για ζεστό νερό, μικρότερη ή μεγαλύτερη, εποχιακή ή μόνιμη, καθώς και το συνεχώς χαμηλότερο κόστος απόκτησής τους που συνόδευσε την επέκτασή τους στην αγορά.

Με την έξοδο από την ενεργειακή κρίση του 70΄ ωστόσο και την κατάσταση σε επίπεδο τιμών ενέργειας να εξομαλύνεται έως τα τέλη της δεκαετίας του 80΄, η επένδυση στον «ηλιακό» μας, απέκτησε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας πράσινης επανάστασης, λόγω του οικολογικού της χαρακτήρα, δηλαδή της δωρεάν καθαρής ενέργειας που ο ηλιακός μάς προσέφερε.

Χωρίς ποτέ η επιλογή εγκατάστασης ηλιακού να χάνει αυτή της τη διάσταση, το αντίθετο μάλιστα, η σημερινή οικονομική-ενεργειακή κρίση φέρνει και πάλι στο επίκεντρο, μάλλον πιο ενεργά από ποτέ, τον οικονομικό της χαρακτήρα, που είναι και αυτός που σήμερα μας «καίει»!

Εμπλουτισμένοι με καινοτόμα στοιχεία όπως η αναμεικτική θερμοστατική βαλβίδα -που μας δίνει έως και 30% περισσότερο νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία- και με τις μεγαλύτερες δυνατές εγγυήσεις ασφάλειας και απόδοσης, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, είναι σήμερα ο πιο συνεπής και φιλικός προς το περιβάλλον σύμμαχος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ας τον αξιοποιήσουμε!

Πρόγραμμα ¨Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα¨

Το γεγονός πως η πρόταση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ φαίνεται πως το συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι πολίτες - καταναλωτές, αλλά κυρίως οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, που -επιτέλους- είναι έτοιμες να προσφέρουν επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, με ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των ενεργοβόρων και αντι-οικονομικών ηλεκτρικών θερμοσίφωνων.

Στη χώρα μας το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου φέρει την ονομασία ¨Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα¨ (η AmcorHellas συμμετέχει σε αυτό ως επιλέξιμος προμηθευτής), έχει συνολικό προϋπολογισμό 100.000.000€ και η πλατφόρμα των αιτήσεων πρόκειται να ανοίξει προσεχώς, μες στον Απρίλιο.

Δικαιούχοι θα είναι, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά που λαμβάνοντας ένα voucher θα μπορούν να έχουν μια σημαντική έκπτωση στην αγορά ενός νέου ηλιακού θερμοσίφωνα (έως και 60%! ή 900€), εξασφαλίζοντας την δυνατότητα να επιλέξουν τη συσκευή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Η AmcorHellas δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο χώρο της ψύξης, κλιματισμού, εξαερισμού (πλέον μέσα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα της, ClimaNet) και των ηλιακών συστημάτων (ηλιακών θερμοσιφώνων) ενώ από το 2015 εμπορεύεται κατ΄ αποκλειστικότητα τα ηλιακά συστήματα της Amcor.

Διαθέτει δε, εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που πέραν της εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα πραγματοποιεί συντηρήσεις αλλά και γενικό έλεγχο του συστήματος (έλεγχος αγκύρωσης της εγκατάστασης, διαρροών, τραυματισμού κρύσταλλου και μόνωσης, δικτύου καθώς και ηλεκτρολογικός έλεγχος).

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69