tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Βοργιαζίδης: "Αντί πυροτεχνημάτων… Ολοκληρωμένες προτάσεις και μελέτες"

Απαντώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Παλουκίδη για τον Τριπόταμο, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε σε δήλωσή του τα εξής:

"Όπως θα έχετε διαπιστώσει κ. Παλουκίδη από την μέχρι τώρα πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, η παραγωγή έργου, και όχι μόνο λόγου, αποτελεί το βασικό προνόμιό της.

Κι αυτό γιατί όλες οι προτάσεις μας, οι μελέτες και τα έργα μας είναι προϊόν ενδελεχούς έρευνας και όχι κάποιο πυροτέχνημα με λόγια του αέρα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζατε ήδη, ότι ο Δήμος Βέροιας είναι μέλος του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια από το 2006. Συνεπώς η διοργάνωση της διημερίδας στην οποία αναφέρεστε έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Τριποτάμου. Συνεργασία από ιδρύσεως του Συλλόγου το 2013 από τον κ. Θεόδωρο Πολυχρονιάδη. Συνεργασία που αποδεικνύεται στην πράξη, με πράξεις.

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τη σειρά ενεργειών του Δήμου με επίκεντρο τον Τριπόταμο. Για την προστασία του περιβάλλοντος, του ποταμού και της ευρύτερης περιοχής, με επισήμανση στην ενεργειακή του αξιοποίηση. Για τον Δήμο Βέροιας αποτελεί προτεραιότητα η ανάδειξη και αξιοποίηση του Τριπόταμου που διέρχεται κεντρικά από τη Βέροια, αλλά και των άλλων τμημάτων του, από τις πηγές του μέχρι τις εκβολές του στην τάφρο 66.

Πέρα​ από τη βασική επιδίωξή μας για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας και του οικοσυστήματος του ποταμού, ως Δήμος πραγματοποιούμε σειρά παρεμβάσεων προκειμένου το ποτάμι να διατηρείται καθαρό και προσβάσιμο στους δημότες και στους διερχόμενους από την πόλη μας.​ Από την καθαριότητα, τον καθαρισμό χόρτων και την απομάκρυνση κλαδιών, μέχρι την αποκατάσταση φθορών σε σκάλες και εργασίες στο πλαίσιο συντήρησης κοινόχρηστων χώρων και τη συντήρηση και λειτουργία των φρεατίων από την ΔΕΥΑΒ.

​Και βέβαια, η διαχείριση του νερού μέσα από τη βελτιστοποίηση της χωροθέτησης φραγμάτων με σκοπό τη μέγιστη συμβολή στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και τον τεχνητό εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την εκμετάλλευση του αποθηκευμένου νερού ανάλογα με τις ανάγκες τις περιοχής.

Η αξιοποίηση του Τριποτάμου περνά μέσα από την αναγκαία κατασκευή φράγματος. Ενός φράγματος που θα διασφαλίζει από πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς γίνονται ολοένα και πιο έντονα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Και σεις κ. Παλουκίδη, θεωρητικά θα έπρεπε να γνωρίζετε καλά ποιο είναι το κόστος κατασκευής ενός φράγματος, σε έναν ποταμό με μεγάλη λεκάνη απορροής. Επομένως, εφόσον επιθυμούμε την ασφαλή πρόσβαση & υλοποίηση δραστηριοτήτων στο ποτάμι, σκοπός θα πρέπει να είναι ο επανακαθορισμός της οριογραμμής του Τριπόταμου στο σύνολό του μετά από την σύνταξη κατάλληλης μελέτης και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Δήμος Βέροιας έχει έτοιμο φάκελο τευχών δημοπράτησης για τη νέα αντιπλημμυρική μελέτη Τριποτάμου και είναι έτοιμος, εφόσον βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση, να προχωρήσει στον διαγωνισμό της νέας αντιπλημμυρικής μελέτης. Αυτή θα περιλαμβάνει φράγμα και ήπιες παρεμβάσεις (στον υπό σχεδιασμό φάκελο περιλαμβάνεται το απαιτούμενο μήκος του ποταμού, δηλαδή από τη θέση του πιο ανάντη φράγματος ανάσχεσης έως και τη Γέφυρα Σταδίου πέραν του αστικού ιστού της Πόλης της Βέροιας, προϋπολογισμού 3.200.000 € ή/και πιο κατάντη, σε θέση που θα υποδείξει η Υπηρεσία στις εκβολές ποταμού στην Τάφρο 66, προϋπολογισμού 4.000.000 €).

Η διατήρηση της υδάτινης κληρονομιάς μας απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και όχι απλά ιδέες γραμμένες σε μία κόλλα χαρτί. Οι πολίτες έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στα μεγάλα έργα που υλοποιούμε και θα εμπιστευθούν ξανά την εμπειρία, τη γνώση, την αφοσίωση και την ευσυνειδησία αυτής της Δημοτικής Αρχής".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69