tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Απάντηση Κορωνά σε Βοργιαζίδη περί έμμισθων και άμισθων αιρετών

Απάντηση στον δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη περί έμμισθων και άμισθων αιρετών δίνει με επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς:

"Κε Βοργιαζίδη φτάνει…αλλάξτε παραμύθι, αυτό δεν έχει δράκο!

Είναι προφανές ότι ο κος Βοργιαζίδης αν και δεκατρία χρόνια αιρετός , τέσσερα έτη ως έμμισθος αντιδήμαρχος και εννέα ως έμμισθος δήμαρχος , έχει δυσανεξία στην κριτική , ενώ θα έπρεπε να την αποζητά. Αντίθετα απαντά σε όποιον του ασκεί κριτική σε σχέση πάντα με την ιδιότητά του, ως Δημάρχου Βέροιας , με προσωπικές επιθέσεις, υπονοούμενα, ύβρεις και λάσπη, προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει ουσιαστικά στην κριτική που του ασκείται.

Αρχικά αποφάσισα ότι η καλύτερη απάντηση στην συκοφαντία του νυν Δήμαρχου , είναι η σιωπηλή περιφρόνηση από την πλευρά μου , άλλα επειδή παρατηρώ ότι μόνιμη επωδός του κου Βοργιαζίδη σε σχέση με την υποψηφιότητά μου, όσον αφορά πλέον τα περί εμμίσθου και αμίσθου , αποφάσισα να του απαντήσω καθώς παρατηρώ ότι επιμένει εμμονικά στο ψέμα, ενώ γνωρίζει την αλήθεια.

Όπως είναι γνωστό , ο εκάστοτε Δήμαρχος , οι αντιδήμαρχοι , οι έχοντες θέση ευθύνης αιρετοί εν γένει , στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι έμμισθοι, είτε λαμβάνοντας αντιμισθία είτε αποζημίωση. Το ουσιαστικό θέμα είναι το κατά πόσο οι αιρετοί αυτοί τιμούν την θέση τους και κατ’ επέκταση την αποζημίωση ή την αντιμισθία που λαμβάνουν.

Σκοπίμως αποκρύπτει ο κος Βοργιαζίδης την αλήθεια , σε σχέση με μένα,καθώς από το 2019, δηλαδή στην δεύτερη θητεία του κου Βοργιαζίδη ως Δημάρχου, παραμένω ο μοναδικός πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης που παραιτήθηκα από έμμισθη θέση, ήτοι του προέδρου της ΚΕΠΑ Δ.Βέροιας ήδη από το 2021,ενώ η θητεία του προέδρου της ΚΕΠΑ , όπως και η θητεία των Προέδρων της ΔΕΥΑ Βέροιας και του ΔΗΠΕΘΕ που ακολουθούν την θητεία Δημοτικού Συμβούλιου και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023.Ακόμη δηλαδή και εάν με ενδιέφερε, όπως ο ίδιος με φθηνό πολιτικά τρόπο υπονοεί να είμαι έμμισθος, θα μπορούσα να το κάνω μέχρι το 2023.Αντιθέτως εγώ παραιτήθηκα της έμμισθης θέσης μου ,ήδη από το 2021.

Σκοπίμως αποκρύπτει ο κος Βοργιαζίδης, ότι το ένα από τα δύο έτη που ήμουν πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και δη τον πρώτο χρόνο , 2019 -2020 ήμουν άμισθος πρόεδρος καθώς η επιχείρηση εμφάνιζε δύο συνεχείς προηγούμενες της δικής μου θητεία ζημιογόνες χρήσεις. Παρεμπιπτόντως στην διετία που παρέμεινα πρόεδρος του ΔΣ στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας 2019-2021 η επιχείρηση συνολικά στα δύο αυτά χρόνια σημείωσε κέρδη διετίας , παραπάνω από 35.000,00 ευρώ. Όπως επίσης στην προηγούμενη θητεία της Δημοτικής αρχής , την διετία 2014 -2016 , που διατέλεσα Πρόεδρος στο ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας (Παιδικοί Σταθμοί – Αθλητισμός – Δομές Πρόνοιας ) πέραν του τεράστιου έργου που άφησε εκείνο το ΔΣ με μένα Πρόεδρο την διετία 2014-2016 ως παρακαταθήκη, άφησα ως πρόεδρος ταμειακό υπόλοιπο στα ταμεία του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας ένα ποσό κοντά στο 1.000.000,00 ευρώ!

Άρα στα τρία έτη της τρέχουσας δημοτικής θητείας, είμαι ο μοναδικός πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Βέροιας ,που παραιτήθηκε πριν λήξη της θητείας του, από έμμισθη θέση και το πρώτο έτος από τα δύο που παρέμεινα πρόεδρος ήμουν άμισθος.

Όσον αφορά την θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού την οποία αρνήθηκα, ουδέποτε μου προτάθηκε ως άμισθη από τον ίδιο τον Δήμαρχο όπως ίδιος ισχυρίζεται αλλά το αντίθετο. Την αρνήθηκα ανεξάρτητα από το έμμισθο ή μη της θέσης, καθώς ο ίδιος ο κος Βοργιαζίδης δεν ήταν διατιθέμενος να επενδύσει ουσιαστικά στον Τουρισμό.

Ειδικότερα κατά την συζήτηση που προηγήθηκε, ζήτησα από τον κο Βοργιαζίδη την αναβάθμιση της αντιδημαρχίας Τουρισμού, όχι μισθολογικά (αυτό δεν με ενδιέφερε) αλλά υπηρεσιακά, με την πρόσληψη αρχικά και δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη στον Τουρισμό και μάλιστα επιστήμονα πολιτικό μηχανικό που θα ασχολείτο με τον σχεδιασμό τουριστικών υποβάθρων και την στελέχωση στην συνέχεια της υπηρεσίας Τουρισμού του Δ.Βέροιας σε επίπεδο Διεύθυνσης με εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων, προκειμένου η προσέγγιση του Δήμου Βέροιας σε επίπεδο σχεδιασμού και εκτέλεσης προγραμμάτων Τουρισμού, να περάσει σε άλλο επίπεδο. Πίστευα τότε (και συνεχίζω να πιστεύω) πως με την υπάρχουσα διάρθρωση της Υπηρεσίας Τουρισμού, ο Δήμος Βέροιας έχει πιάσει το ταβάνι του και ότι έπρεπε να πάμε για το παραπάνω, καθώς ευαγγελιζόμαστε ότι ο τουρισμός στον Δήμο αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. Στις όποιες προτάσεις μου ,συνάντησα τοίχο και για τον λόγο αυτό αρνήθηκα την θέση, καθώς θεώρησα προσωπικά, ότι δεν θα πρόσφερα κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτά που ήδη υπήρχαν, πράγμα που αποτελούσε τον πρωταρχικό μου στόχο σε κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβα.

Σε αντιπαραβολή λοιπόν με μένα έρχομαι και ερωτώ ,πόσο καιρό υπήρξε άμισθος ο κος Βοργιαζίδης από το 2010 όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος έως σήμερα; Η απάντηση στο ερώτημα: Ούτε μία ημέρα από το 2010 μέχρι σήμερα ο κος Βοργιαζίδης δεν ήταν άμισθος, αλλά αντιθέτως από το 2010 έως το 2014 ήταν έμμισθος αντιδήμαρχος, ενώ από το 2014 έως το 2023 έμμισθος Δήμαρχος.

Φημολογείται μάλιστα στην «αγορά» της Βέροιας, ότι προσωπικό στοίχημα του κου Βοργιαζίδη είναι να ξεπεράσει χρονικά την θητεία του πρώην Δημάρχου Ανδρέα Βλαζάκη ως ο μακροβιότερος δήμαρχος Βέροιας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ,άλλωστε το κίνητρο εν τοιαύτη περιπτώσει θα έπρεπε για τον νυν δήμαρχο να ήταν ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Παρά ταύτα ο κος Βοργιαζίδης έχει σπάσει ήδη ένα ρεκόρ ,του μακροβιότερου και πιθανώς πιο υψηλά αμειβόμενου αιρετού καθώς οι αμοιβές του ως αιρετού μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας , από το 2010, ανέρχονται με έναν πρόχειρο υπολογισμό περίπου στις 400.000,00 ευρώ .

Σε κάθε περίπτωση ρίχνοντας για πρώτη και τελευταία φορά το επίπεδο της απάντηση μου, συνειδητά για να μπορέσω να απαντήσω στον ίδιο τον κο Βοργιαζίδη δημόσια, με τον τρόπο που ο ίδιος απαντά σε μένα, δηλώνω ότι το «πόθεν έσχες» μου είναι διαθέσιμο σε όποιον το επιθυμεί ,όπου εκεί ο καθένας θα διαπιστώσει ότι προσωπικά εγώ ούτε κατά διάνοια συνδέομαι εμπραγμάτως με δεκαοχτώ φερ’ ειπείν ακίνητα, ούτε βέβαια κατέχω μετοχές πολλών χιλιάδων ευρώ και καταθέσεις χιλιάδων ευρώ σε Τράπεζες. Δυστυχώς στην ιστοσελίδα του Δ. Βέροιας η συγκεκριμένη πληροφορία αν και κατ’ αρχήν υπάρχει ως επιλογή στην δ/νσηhttps://www.veria.gr/new/index.php/dioikitiki-organosi/dimarxos/pothen-esxes, παραμένει από τον Σεπτέμβριο του 2015 «υπό κατασκευή» .

Επίσης όσον αφορά το θέμα με τους κατοίκους του συνοικισμού του Εργοχωρίου και τον καταυλισμό των Ρομά , χωρίς ίχνος ντροπής ισχυρίστηκε ο κος Βοργιαζίδης,ότι με διέσωσε πολιτικά ,ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο,καθώς το θέμα αφορούσε εισήγηση της Δ/νσης Προγραμματισμού του Δήμου Βέροιας στην Επιτροπή Διαβούλευσης, της οποίας Διεύθυνσης εγώ δεν υπήρξα αντίστοιχα αντιδήμαρχος άρα και πολιτικός προϊστάμενοςτης, ήμουν την περίοδο εκείνη αντιδήμαρχος Πρόνοιας και μου ζητήθηκε από τον ίδιο τον κο Βοργιατζίδη να παραστώ αντ΄ αυτού ,αν και δεν ήμουν ο αρμόδιος ούτε για να προεδρεύσω στην επιτροπή Διαβούλευσης (προεδρεύει ο Δήμαρχος) ούτε βέβαια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, όπως προανέφερα. Βέβαια τότε δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος μου ζήτησε να παραστώ αντ’ αυτού. Μετά την πρόσφατη απάντηση του, αντιλήφθηκα πλήρως τον λόγο, καθώς κατά την προσφιλή του τακτική ήθελε να μεταθέσει την οποιαδήποτε ευθύνη μακριά από τον ίδιο.

Είναι ντροπή να με ψέγει ο κος Βοργιαζίδης για δικές του παραλείψεις και αστοχίες, όπως ο ίδιος τις θεωρεί,για θέματα που δεν άπτονταν των δικών μου καθηκόντων ως αντιδημάρχου. Βέβαια αν όλα αυτά τα χρόνια το μοναδικό που έχει να μου καταλογίσει είναι το παραπάνω, είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να μου καταλογίσει το παραμικρό. Πως θα μπορούσε άλλωστε;

Κλείνοντας ένιωσα θλίψη και απογοήτευση από την απάντηση του κου Βοργιαζίδη, ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος είναι για να δίνει πολιτικές απαντήσεις και πως επίσης δεν είναι υπεύθυνος για τις ανεξέλεγκτες ρίψεις απορριμμάτων από αγνώστους, όπως ισχυρίζεται ή δεν είναι υπεύθυνος και δεν απολογείται για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς την τελευταία την έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο επιστήμονα .

Τον πληροφορώ, καθώς φαίνεται να μην το έχει αντιληφθεί παρά τα εννέα έτη που είναι δήμαρχος ,ότι ο Δήμαρχος δεν κατέχει την θέση αυτή για να δίνει πολιτικές απαντήσεις , αλλά κατέχει την θέση του Δημάρχου για να δίνει ουσιαστικές λύσεις, κυρίως δε σε θέματα δημόσιας υγείας, καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία του Βιολογικού είναι αποκλειστική από το νόμο αρμοδιότητα του Δήμου και του Δημάρχου κατ’ επέκταση.

Ο Δήμαρχος Βέροιας οφείλει να ελέγχει τον «εξειδικευμένο επιστήμονα» (συνταξιούχο , κατά δήλωσή του επιστήμονα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ) στον οποίο έχει ανατεθεί ο Βιολογικός Καθαρισμός, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τρανταχτές ενδείξεις ότι ο τελευταίος δεν λειτουργεί με μεγάλη συχνότητα πλέον, άλλως είναι και ο ίδιος υπόλογος (σύμφωνα και με το αρ. 86 και τις αρμοδιότητες Δημάρχου του ΚΔΚ ).Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και με τις χωματερές που εμφανίζονται κυρίως στα ίδια σημεία του Δ. Βέροιας.

Οι απαντήσεις του νυν Δημάρχου Βέροιας καθώς και το ύφος των τελευταίων , δείχνουν την εμφανή πλέον ανεπάρκειά του , την κούραση του, καθώς και ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στον Δήμο Βέροιας.

Υπομονή…Από τον Οκτώβριο του 2023 αλλάΖΟΥΜΕ"..

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69