tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο διοικητήριο - υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο (φωτογραφίες, βίντεο)

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του διοικητηριου της Ημαθίας ξεκίνησε. Η Περιφέρεια και ο ανάδοχος, σε μια λαμπρή τελετή, υπέγραψαν την σύμβαση και από σύντομα ο κατασκευαστής θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες. 

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο και το έργο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2024.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η Νανά Παπαχρήστου των Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναδόχου του έργου, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

dioikitirio30117103730

“Μία από τις βασικές δεσμεύσεις μας, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και προσωπική μου δέσμευση στους συμπολίτες μας στην Ημαθία, ήταν η οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας. Και πάντα όταν μιλάμε για λύσεις εννοούμε λύσεις στην πράξη, όχι θεωρητικές ή στα λόγια, αλλά ουσιαστικές και χειροπιαστές”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα για την επίλυση των οποίων η Περιφέρεια κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, προκειμένου το όραμα της διοίκησής της για το ιδιόκτητο, σύγχρονο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία να γίνει πράξη:

-Το πρώτο ζήτημα ήταν το χωροθετικό: “Προχώρησε η οριστική παραχώρηση του οικοπέδου, στο οποίο υπήρχε η πρόβλεψη για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και με τη στήριξη του Υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου το ζήτημα λύθηκε”.

-Το δεύτερο ζήτημα ήταν η ωριμότητα της πρότασης και του έργου: “Άμεσα, με πολλή δουλειά, σε πολύ λίγο χρόνο ετοιμάσαμε μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, για την έγκριση της χρηματοδότησης”.

-Το τρίτο ζήτημα ήταν αυτό της χρηματοδότησης: “Διαμορφώσαμε ένα μεικτό σχήμα χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πόρους από το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών”.

“Έχοντας λύσει αυτά τα τρία ζητήματα και με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών είμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ότι υπογράφουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία ξεκινάει να γίνεται πράξη. Οι συμπολίτες μας στην Ημαθία και βέβαια οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας σύντομα θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Ένα κτίριο που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, ώστε οι πόροι αυτοί να επιστρέφονται στην κοινωνία με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις. Ένα κτίριο που βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και βέβαια, πάνω και πρώτα από όλα, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας στην Ημαθία, συνολικού προϋπολογισμού 28,1 εκ. ευρώ, είναι:

-Κατασκευάζεται στην είσοδο της πόλης, σε μια περιοχή που έχουν χωροθετηθεί και άλλα δημόσια κτίρια, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το κτίριο της Αστυνομίας, σε έκταση 33,5 στρεμμάτων, με συνολική δόμηση 10.000 τ.μ. και θα είναι ορατό ακόμη κι από όσους διέρχονται από την Εγνατία Οδό.

-Θα στεγάσει το σύνολο των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ημαθίας.

-Θα διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.

-Θα είναι βιοκλιματικό και ενεργειακά αποδοτικό.

-Θα είναι πλήρως ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία της περιοχής, με εκτεταμένες φυτεύσεις.

-Θα διαθέτει υπαίθριο δημόσιο χώρο για την υποδοχή των πολιτών.

-Θα διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 195 θέσεων, με τις 14 από αυτές να εξυπηρετούν οχήματα ατόμων με αναπηρία.

-Θα αναπτυχθεί σε τέσσερα επίπεδα.

“Στόχος μας είναι, το κτίριο του Διοικητηρίου, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο, όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ώστε να υπηρετούνται στο σύνολό τους οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και το κτίριο να έχει σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Το είπαμε το κάνουμε πράξη. Η Ημαθία σύντομα θα έχει το κτίριο του Διοικητηρίου, που πραγματικά της αξίζει. Όπως πρόσφατα, παράλληλα με την ανάπλαση και ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, πάλι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ημαθία απέκτησε το νέο Μουσείο Βεργίνας, που πραγματικά αξίζει σε όλους τους Μακεδόνες, στην ιστορία μας, την πολιτιστική κληρονομιά μας, την ταυτότητά μας. Και βέβαια συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τα έργα που υλοποιούμε και παραδίδουμε σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:

-Την αναβάθμιση με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όλων των Κέντρων Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

-Τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

-Την κατασκευή του δικτύου ενέργειας.

-Την κατασκευή και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

-Την υποστήριξη και λειτουργία δομών φροντίδας και αλληλεγγύης.

-Τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας.

-Τα έργα επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου.

-Την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

-Τη δημιουργία πράσινων σημείων σε όλους τους Δήμους της Ημαθίας.

-Τα σχέδια ύδρευσης και ασφάλειας για το πόσιμο νερό.

-Τις έργα αναπλάσεων και δημιουργίας νέων δημόσιων χώρων πρασίνου.

-Τα αντιπλημμυρικά έργα, που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

-Τα έργα στο οδικό δίκτυο που βελτιώνουν τις μετακινήσεις και τις κάνουν ασφαλέστερες.

Η Ημαθία αλλάζει, γίνεται πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη. Το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, με πολλή δουλειά, με πολλή όρεξη, για να κάνουμε πράξη το κοινό όραμά μας για την Κεντρική Μακεδονία του 2030”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο χαιρετισμό του του ο κ. Καλαϊτζίδης μεταξύ των άλλων ανέφερε:

"Θέλω πρώτα από όλα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου, συμμερίστηκε την προτεραιότητά που του δώσαμε και σήμερα δίνει σάρκα και οστά σε ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Ημαθίας.

Μαζί θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, τον καλό φίλο Πάρι Μπίλια που στάθηκε και στέκεται συνεχώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει να μας μεταφέρει και άλλα σπουδαία έργα για μεγάλα και σοβαρά έργα που έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό μας.

Όπως ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για το έργο.

Τόνισα προηγουμένως ότι το Διοικητήριο της Ημαθίας είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας.

Αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε σήμερα προσκαλώντας στη εκδήλωση, όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον Νικόλα Καρανικόλα, τον Παναγιώτη Γκυρίνη που σήμερα εκπροσωπεί ο Στέφανος Δριστάς

Αλλά και όλους τους προηγούμενους αιρετούς Νομάρχες της Ημαθίας, τον Ανδρέα Βλαζάκη, τον Γιάννη Σπάρτση και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους τον Γιάννη Χασιώτη, τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τον Νίκο Κουτσογιάννη.

Σας ευχαριστώ όλους,

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υφυπουργό Οικονομικών, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που έβαλε την καθοριστική τελική υπογραφή για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα γίνει το Διοικητήριο.

Αγαπητοί μου,

Έργα όπως το Διοικητήριο, όπως το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, δεν είναι έργα των λίγων, δεν είναι έργα μικρών ομάδων.

Είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο.

Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας.

Κι έχω όλο το δικαίωμα να πιστεύω ότι πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το παραδώσουμε στον λαό της Ημαθίας.

Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη.

Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά.

dioikitirio0230117103710

Απόστολε Τζιτζικώστα, από αυτό εδώ το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε το 2014 τότε που με παρουσίασες για πρώτη φορά ως υποψήφιο, για να ξεκινήσουμε το δικό μας αυτοδιοικητικό ταξίδι, παίρνοντας την σκυτάλη για να φέρουμε την περιφέρεια και την Ημαθία ακόμα υψηλότερα.

Όλοι οι προκάτοχοί μας έχουν την δική τους συμμετοχή και στο σημερινό έργο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε διότι η διαδρομή μας έχει και συνέχεια. Κράτησες τον λόγο σου και τήρησες όλα όσα υποσχέθηκες. Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Όπως ευχαριστώ και για την στήριξη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας, ακόμη και τους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως ό Στάθης Σαρηγιαννίδης που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια για την Ημαθία και τον τόπο μας.

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου, την σύζυγό μου και τα αδέλφια μου που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια καθώς και όλους τους προσωπικούς φίλους που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην πρώτη γραμμή.

Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθία είναι συλλογική. Το αναγνωρίζω και σας ευχαριστώ όλους ανεξάρτητα από παρατάξεις. Μας ενώνει ο τόπος μας, αξίζει να παλεύουμε με όραμα για την Ημαθία και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί".

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69