tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

http://e-karamitsos.gr/

«Πρωτόνιο»: Ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο Χημείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

access ban20

Τον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του Διοικητηρίου Ημαθίας (φωτογραφίες και βίντεο)

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του νέου δοικητηρίου της Ημαθίας ξεκίνησε. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και έως τον Σεπτέμβρη θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι στις αρχές του 2024 το κτίριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι αφού επιλέχθηκε ο χώρος, στην είσοδο της πόλης και παραχωρήθηκε το οικόπεδο από την πολιτεία, με παρέμβαση του Υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου. Ακολούθησε η ωριμότητα του έργου. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι άμεσα οι υπηρεσίες δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη πρόταση. Τέλος, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και όλα είναι έτοιμα να προχωρήσουν. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας και από χρήματα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτης».

Με την κατασκευή του νέου κτιρίου, η Περιφέρεια θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτίριο, θα εξοικονομήσει πόρους (από τα χρήματα που πλήρωνε για ενοίκια), θα συντονίσει καλύτερα τις υπηρεσίες της και τέλος θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη τύπου

Το Κτίριο

Το διοικητήριο της Βέροιας θα κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης σε μια  περιοχή που έχουν χωροθετηθεί και άλλα κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος, σε οικόπεδο εμβαδού 33.478,92 τ.μ. που μας παραχωρήθηκε από την ΚΥΔ

Στο κτίριο προβλέπεται στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της ΠΕ Ημαθίας καθώς και η κατασκευή αίθουσας εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων

Το σύνολο της δόμησης υπόγεια και υπέργειοι όροφοι είναι περίπου 10.000,00 τμ

Η προνομιακή θέση του οικοπέδου, το γεγονός ότι το νέο κτιριακό συγκρότημα της ΠΕ Ημαθίας θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού, η εγγραφή του μέσα σε μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, ως τμήμα ενός συνόλου δημοσίων κτιρίων με ιδιαίτερη φυσιογνωμία (υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, μελλοντικό κτίριο της Αστυνομίας), αλλά και ο εγγενής συμβολισμός του, ως ανώτερου διοικητικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, υποχρεώνουν στην αρχιτεκτονική αντιμετώπισή του ως κορυφαίο αστικό τοπόσημο. Έτσι, ο σχεδιασμός του κτιρίου ακολουθεί τις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου
  • Η εικόνα του κτιρίου πρέπει να αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου
  • Είναι απαραίτητη η δημιουργία ανάλογου υπαίθριου δημόσιου χώρου για την υποδοχή του κοινού
  • Πρέπει να συνεκτιμηθεί το σύνολο των γενικών και επιμέρους λειτουργικών απαιτήσεων για την εξυπηρέτηση τόσο των διατμηματικών, όσο και των ενδοτμηματικών λειτουργιών
  • Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πρέπει να ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Αρχιτεκτονική μελέτη, το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα, με τρόπο που οι κτιριακοί όγκοι εντάσσονται και ακολουθούν τη μορφολογία του οικοπέδου. Δύο πτέρυγες υπό γωνία, παράλληλες με το ΝΔ και το ΝΑ όριο του οικοπέδου, διαμορφώνουν έναν χώρο υποδοχής στο κτίριο με αλλεπάλληλα επίπεδα.

Η μεγαλύτερη σε μήκος πτέρυγα χωροθετείται παράλληλα με την κλίση του οικοπέδου και την οδική αρτηρία και «υπογραμμίζει» τον κυρίαρχο πευκώνα που βρίσκεται σε επαφή. Η πτέρυγα αναπτύσσεται σε τρία υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο. Η λιτότητα και η σαφήνεια που ακολουθεί ο σχεδιασμός στη διαχείριση των μορφολογικών ζητημάτων, υπογραμμίζουν την κλίμακά της, ενώ η συγκράτηση της καθ’ ύψος ανάπτυξης του κτιρίου στοχεύει στην ενσωμάτωσή στο ανάγλυφο της περιοχής.

Η δεύτερη πτέρυγα, μικρότερη σε μήκος, οργανώνεται σε τρία υπέργεια επίπεδα και διασπάται σε επιμέρους κυβικές ενότητες, αποκαθιστώντας αντιληπτικά την πρόσληψη του κτιρίου ως σύνθεση διακριτών γραμμικών πρισμάτων. Στη συμβολή των δύο πτερύγων ο κτιριακός όγκος διασπάται στα δύο πρώτα επίπεδα επιτρέποντας τη θέα προς τον πευκώνα, μέσω των μεγάλων υαλοστασίων.

Η κεντρική είσοδος του κτηρίου ορίζεται στη συμβολή των δύο πρισματικών όγκων. Στα δύο πρώτα επίπεδα, τα διαφανή (κρυστάλλινα) όρια της κεντρικής εισόδου επιτρέπουν την οπτική συνέχεια του πευκώνα μέσα στο κτίριο. Ανεξάρτητη είσοδος προβλέπεται για την Αίθουσα Εκδηλώσεων προκειμένου να εξασφαλισθεί δυνατότητα λειτουργίας της εκτός του ωραρίου εργασίας των λοιπών ενοτήτων.

Στο εσωτερικό του κτιρίου οργανώνονται εσωτερικά αίθρια για την ενίσχυση του φυσικού φωτισμού και τη συμβολή στη βελτίωση του φυσικού δροσισμού.

Ο μεγάλος αύλειος χώρος (πλατεία) διαμορφώνεται στη συμβολή των δύο πρισμάτων, στο ίδιο επίπεδο με την είσοδο της Αίθουσας Εκδηλώσεων. Το επίπεδο της πλατείας συνδέεται με την κεντρική είσοδο του κτιρίου με σύστημα κλιμάκων και ραμπών, δημιουργώντας κλιμακωτά επίπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία στάσης, ανάπαυσης και αναμονής με ανεμπόδιστη θέα.

Η είσοδος στο οικόπεδο γίνεται από κόμβο επί της τοπικής οδού εξυπηρέτησης με άξονα με νησίδα που καταλήγει σε διαμόρφωση επιβίβασης και αναστροφής.

Δυτικά του άξονα εισόδου διαμορφώνεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Οι νησίδες πρασίνου εντός του χώρου στάθμευσης θα φυτευτούν με φυλλοβόλα δέντρα. Ο λοιπός υπαίθριος χώρος του οικοπέδου προβλέπεται να παραμείνει χωρίς ιδιαίτερες διαμορφώσεις προκειμένου να αποδοθεί για την ενίσχυση της υφιστάμενης βλάστησης (πευκώνας).

Στο δώμα του μείζονος πρίσματος προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28.110.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με ποσό 10.000.000,00€.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές Φθινόπωρο, η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει μέχρι το Μάρτιο του 2022 και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023

Entax 3Entax 3Entax 3Entax 3Entax 3Entax 3Entax 3Entax 3

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69