Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

proteas

Ο Δήμος Νάουσας εξηγεί γιατί δεν θα λειτουργήσει το Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου

Από το Γραφείο Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

 1. Το Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου ήταν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) το οποίο σύμφωνα με το νόμο 3825/2010 καταργήθηκε και περιήλθε στον "Καλλικρατικό" Δήμο Νάουσας. Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ασχολήθηκαν με τα ζητήματα που αφορούσαν το Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου και διαπιστώθηκε η πλήρης έλλειψη φακέλου, στον οποίο λογικά έπρεπε να υπάρχουν οικοδομική άδεια, άδεια λειτουργίας κλπ.

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όλο το χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα, προσπάθησαν παράλληλα με την αδειοδότηση του Κολυμβητηρίου Νάουσας, να ολοκληρώσουν την αδειοδότηση και του Κολυμβητηρίου Ζερβοχωρίου. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας της παλαιότητας και της πλήρους έλλειψης τεχνικών και μηχανολογικών μελετών.

3. Μέχρι σήμερα, το Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου, το οποίο σημειωτέον είναι λειτουργικό (δηλ. δεν έχει κάποια τεχνική βλάβη), λειτουργούσε με τους τρόπους που λειτουργούσε και πριν περιέλθει στον Δήμο Νάουσας. Με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού, και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του πολίτη για τον έλεγχο παιδικών χαρών, παιδότοπων, αθλητικών κέντρων κλπ. και με βάση την επιτόπια αυτοψία των αρμοδίων οργάνων και τις σχετικές παρατηρήσεις (ελλείψεις ιατρείου, φαρμακείου, νοσηλευτή κ.ά.) καθίσταται αδύνατη η λειτουργία για την φετινή περίοδο. Επίσης, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ναυαγοσώστη, γιατί ισχύει μέχρι 31-8-2014 η σχετική απαγόρευση προσλήψεων λόγω προεκλογικής περιόδου.  

Τα όσα ανεύθυνα διαδίδονται με αφορμή την απόφαση για τη μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ζερβοχωρίου κατά τη φετινή περίοδο, το μόνο που αποσκοπούν είναι η δημιουργία εντυπώσεων, η παραπληροφόρηση και η παραποίηση της αλήθειας. 

Η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών είναι καθήκον του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών και αυτό ισχύει και για το Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου.

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

Ασφάλειες και Κτηματομεσιτικά  ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Real Estate - Πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας

kyriazis

sidiropoulos

studio 69