tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Κοινός Τόπος: Αναπτυξιακή πνοή για τον Δήμο Νάουσας η παραμονή του Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας

Την παραμονή του Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Κοινός Τόπος. Αναλυτικά αναφέρει:

"Την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος ήταν η επιθυμία μας σε συνεργασία με εκπροσώπους της Σχολής Αστυφυλάκων αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας να διερευνηθούν λύσεις ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για τη Νάουσα να αποκτήσει ένα πρότυπο επισκέψιμο κέντρο μελέτης συντήρησης και έκθεσης  αρχαιοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ, χωρίς να μας εκπλήσσει πλέον, παρατύπως, απέρριψε το αίτημα της πλειοψηφίας των συμβούλων του Δ.Σ με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο να συζητηθεί και ότι η σχολή αστυφυλάκων θα λειτουργήσει.

Επειδή τελούμε σε πλήρη γνώση σχετικά με την λασπολογία που επιχειρούν κάποιοι, διευκρινίζουμε το εξής:

Αναγνωρίζουμε, χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο για την προσωπική του μέριμνα ώστε η σχολή αστυφυλάκων Νάουσας να λειτουργήσει εκ νέου για το διάστημα που έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις ένστολου προσωπικού.

Όμως ο Δήμος Νάουσας έχει απόλυτη ανάγκη ΚΑΙ το Αριστοτέλειο Αρχαιολογικό Κέντρο που δημιουργείται από την Ε.Φ.Α. Ημαθίας.

Μετά από ενημέρωση μας από εκπρόσωπο της τελευταίας ,αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στον αέρα. Υπήρξε βέβαια από τον κ. Καρανικόλα μια πολύ πρόχειρη παρουσίαση δήθεν εναλλακτικών χώρων χωρίς όμως κάποιος να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον Κο Καρανικόλα, αφού κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να οικειοποιηθεί όσο μπορούσε την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, πλέον να ασχοληθεί σοβαρά με την βασική του αρμοδιότητα εν προκειμένω, δηλαδή την εύρεση κατάλληλου χώρου για το Αριστοτέλειο Αρχαιολογικό Κέντρο Μίεζας εφόσον κριθεί αρμοδίως ότι η συνύπαρξη των δύο λειτουργιών -αρχαιολογική και εκπαίδευση αστυφυλάκων- είναι αδύνατη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εμείς, ως παράταξη, προτείνουμε ως καταλληλότερο χώρο το κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων Λόγγου Τουρπάλη, το οποίο είναι αποκατεστημένο καθώς έχει φιλοξενήσει προηγούμενες εκπαιδευτικές χρήσεις (ΠΑΜΑΚ) και αποτελεί και το ίδιο ιστορικό μνημείο. Το κτίριο αυτό θα πρέπει να παραχωρηθεί στην Ε.Φ.Α. Ημαθίας ολόκληρο για να στεγαστεί εκεί το Αρχαιολογικό Κέντρο της Μίεζας. Ταυτόχρονα, προτείνουμε ο Δήμος Νάουσας να αναλάβει εξ ολοκλήρου οποιαδήποτε αναγκαία δαπάνη συντήρησης του χώρου απαιτείται, ώστε, αν τελικώς απαιτηθεί, να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση.

Η κατάσταση στον Δήμο Νάουσας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τίποτα δεν περισσεύει, απεναντίας ο τόπος μας έχει απόλυτη ανάγκη από οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να δώσει πνοή και ανάσα ελπίδας. Είναι προφανές, ύστερα μάλιστα και από την εντυπωσιακή αύξηση των επισκεπτών που εισρέουν στις Αιγές μετά το άνοιγμα του νέου μουσείου, ότι η ανάδειξη των εξαιρετικά σημαντικών αρχαιοτήτων της Μίεζας και η δημιουργία εδώ ενός αρχαιολογικού πόλου διεθνούς ακτινοβολίας, στον οποίο θα κατευθύνονται επίσης  οι επισκέπτες  που φτάνουν στην νότια Ημαθία, αποτελεί ουσιαστική εγγύηση για μακροπρόθεσμη και ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ας αφήσουν λοιπόν τις φωτογραφήσεις και τη συνεχή προσπάθεια να κλέψουν από την δόξα άλλων και ας ασχοληθούν με το απτό και φλέγον θέμα παραμονής του Αρχαιολογικού Κέντρου της Μίεζας στη Νάουσα, με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις.

Η δική μας πρόταση βρίσκεται ήδη κατατεθειμένη και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με την προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. Ημαθίας κ. Κοτταρίδη, προκειμένου να βρεθεί λύση που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες ενός Αρχαιολογικού κέντρου, όπου θα μπορεί να διασφαλιστεί η αποθήκευση και η μελέτη των αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου Νάουσας, η συντήρηση των μοναδικών ψηφιδωτών της Ημαθίας καθώς επίσης και η δημιουργία αρχαιολογικών εκθέσεων".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69