tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Τα Παπάκια

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

access ban20

http://e-karamitsos.gr/

Κουτσογιάννης: "Στο ίδιο έργο θεατές"

Σχολιάζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για τα 3-5 Πηγάδια, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης σημείωσε τα εξής:

"Χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι μιας ιδιωτικής εταιρείας δήλωσαν δημόσια το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στα 3-5 Πηγάδια. Σε μια ελλιπώς προετοιμασμένη και χωρίς ουσιαστική ανάλυση παρουσίαση - όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο της εκδήλωσης - και σε χρόνο που δημιουργεί ερωτηματικά, προσπάθησαν να εστιάσουν στο ότι προτίθενται να επενδύσουν 5,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Δεν θα σταθούμε όμως στην παρουσίαση της εταιρείας, ούτε στο αν η πρόταση της είναι ρεαλιστική και δύναται να υλοποιηθεί. Άλλωστε για όσους ενδιαφέρονται, σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο (ΓΕΜΗ, εταιρικές ιστοσελίδες, ειδησεογραφία, κοκ.) να δει βασικά στοιχεία της εταιρείας και να βγάλει τα συμπεράσματα του. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, ιδιαίτερα μετά από αυτή την παρουσίαση καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε ο τρόπος παραχώρησης και η διαγωνιστική διαδικασία να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και να οδηγούν μέσα από όσα προβλέπει η νομοθεσία στην επιλογή του καλύτερου αναδόχου για την ανάπτυξη των 3-5 Πηγαδιών. 

Εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά και αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το καλό του τόπου ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας είναι το γεγονός πως φάνηκε σχεδόν να πανηγυρίζει για τη δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας. Δεν δίστασε μάλιστα να μας ενημερώσει πως θα μεταφέρει στους επικεφαλής των παρατάξεων την πρόταση της εταιρείας – λειτουργώντας ωσάν spokesperson της; - ελπίζοντας σε επόμενο ΔΣ να «ξεμπλοκάρουν τα επικίνδυνα μονοπάτια που οδεύει το Χιονοδρομικό μας».

Πώς ακριβώς συνδέονται στο μυαλό του Δημάρχου μας μια «επενδυτική» πρόταση με την διαμόρφωση του τρόπου αξιοποίησης του χιονοδρομικού;

Μήπως νομίζει πως μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση στην εν λόγω εταιρεία;

Ξεχνάει ότι πρέπει να γίνει ΑΝΟΙΚΤΟΣ διαγωνισμός στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα του ενός φυσικά και νομικά πρόσωπα;

Ή μήπως μια «επενδυτική» πρόταση μπορεί να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τους διαγωνιστικούς όρους;

Σε τι ακριβώς νέο θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει;

Μήπως για πέμπτη (5η!) φορά, επί της ίδιας προβληματικής πρότασης του Δημάρχου για εκμίσθωση των 3-5 Πηγαδιών;

Του υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά πως όσοι δεν ψηφίζουμε την πρόταση του ενδιαφερόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο θα παραχωρηθεί προς αξιοποίηση το κέντρο των 3-5 Πηγαδιών και η επιλογή μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες του καλύτερου αναδόχου. Αυτό το διασφαλίζει μόνο η επιλογή της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης. 

Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο να αντιληφθεί το βάρος των στιγμών και της ευθύνης που έχει για την προστασία του συμφέροντος του Δήμου, αποσυνδέοντας τη φετινή λειτουργία από τη μακροχρόνια αξιοποίηση. Να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση του 2019 για διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα εργασθεί για να φέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα προκύψει μέσα από ειλικρινή διάλογο μεταξύ των παρατάξεων. 

Το είπαμε και στο παρελθόν και με κάθε του πράξη ο Δήμαρχος φροντίζει να μας επιβεβαιώνει. Το ενδιαφέρον του εξαντλείται στην προσωπική του προβολή και αυτό έχει ήδη καταστεί επικίνδυνο για τον τόπο. Επιτέλους ας σοβαρευτεί και ας δείξει έστω και την ύστατη ώρα πως νοιάζεται για τον Δήμο μας. 

Τέλος, μιας και ο Δήμαρχος δεν είναι ιδιαίτερα διεκδικητικός και μετά την απόφαση του να κλείσει το χιονοδρομικό δηλώνουμε πως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με στόχο την διασφάλιση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου τη φετινή χρονιά και σε αυτό καλούμε όλους τους τοπικούς βουλευτές να σταθούν αρωγοί". 

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69