Τσακιρίδης

Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε. - Εξουσιοδοτημένος Έμπορος & Επισκευαστής Mercedes-Benz & Smart
Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Μαρκούλης: 43 τσεκουριές στο σώμα της απλής αναλογικής

Από το μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη” Αντώνη Μαρκούλη ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η Κυβέρνηση της Δεξιάς, συνεχίζοντας όσα η ίδια ξεκίνησε με τον εκτρωματικό Ν. 4623/2019, (ξανα)καταργεί την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Με τον προωθούμενο εκλογικό νόμο, Δήμαρχος θα εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα συγκεντρώνει το 43% των ψήφων, ενώ ταυτόχρονα ο νικητής των εκλογών θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δε αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται δραστικά προκειμένου, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση, να γίνεται πιο παραγωγική συζήτηση! Καταργείται, τέλος, η λογική της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης μέσω των Κοινοτήτων, πρόταγμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βασικός πυλώνας του “Κλεισθένη Ι”: οι αντιπρόσωποι Κοινοτήτων θα προέρχονται πλέον από το ενιαίο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της παράταξης που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές.

Με τον νέο εκλογικό νόμο, η Δεξιά οπλίζει το χέρι του “Ισαγόρα” (Ν. 4623/2019) και “εκτελεί” τον “Κλεισθένη” (Ν. 4555/2018), αλλά τραυματίζει σε σημεία και τον “Καλλικράτη” (Ν. 3852/2010)! Με το πρόσχημα της ανάγκης κυβερνησιμότητας στους ΟΤΑ, η ΝΔ καταργεί μια και καλή την απλή αναλογική, που αποτελούσε και αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Μόνο που η πράξη ουδέποτε έδειξε ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία! Τουναντίον, η απλή αναλογική -λόγω της παρέμβασης του Ν. 4623/2019 πριν (!) από τη συγκρότηση των Δημοτικών Συμβουλίων- δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη! Είναι προφανές ότι η νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά Κυβέρνηση απεχθάνεται καθετί που θυμίζει την Αριστερά. Άλλωστε, τα έλεγε ο… τσεκουράτος Υπουργός ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία!

Και να που γίνονται! Οι αλλαγές που προωθεί η ΝΔ στους ΟΤΑ θα μπορούσαν να συνοψιστούν στη φράση: ο Δήμαρχος τα παίρνει όλα! Δημοτικό συμβούλιο, Επιτροπές, Νομικά Πρόσωπα, Κοινότητες: όλα υποτάσσονται στον Δήμαρχο. “Ασελγώντας” στο σώμα της λαβωμένης και ανήμπορης αντιπολίτευσης, η Δεξιά με τους δικούς της Δημάρχους-αντιπροσώπους επιδιώκουν να προωθήσουν ανενόχλητοι τη μία και μοναδική πολιτική τους: την τακτοποίηση των ημετέρων.

Είναι χρέος του δημοκρατικού κόσμου να εμποδίσει την εφαρμογή της ατζέντας της Δεξιάς, που συνοψίζεται σε τρία σημεία: καταστολή, ηγεμονία, πελατειακά δίκτυα.

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν την πατρίδα μας, τις πόλεις μας, τα πανεπιστήμιά μας, τις γειτονιές μας κτήμα τους. Οι ζωές μας μάς ανήκουν! Στην καταστολή απαντάμε με περισσότερη Δημοκρατία".

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69