Έκοψε την βασιλόπιτα η Μίεζα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στην κατάμεστη αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» Κοπανού η καθιερωμένη Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης.

Στον όμορφο και ζεστό χώρο του συλλόγου παρευρέθηκαν τα μέλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δώρα Μπαλτατζίδου, η Δημοτική Σύμβουλος  Δούμου Πασχαλίνα, ο προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανού κ. Χαβιαρόπουλος Βασίλη, ,οι εκπρόσωποι  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας της Ελλάδος κ. Καγκελίδης Αντώνης και Καπουρτίδης Χαράλαμπος και ο εκπρόσωπος του Α.Γ.Σ. TAEK WON DO  Νάουσας κ. Δημητριάδης Παναγιώτης.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα.Παναγιώτα Στάρχου προλόγισε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρόντες και εκφράζοντας ευχαριστίες.

Η κα. Μπαλταζτίδου ο πατέρας Νικόλαος, ο πατέρας Γεώργιος και όλοι οι εκπρόσωποι, παίρνοντας τη σκυτάλη αμέσως πρόταξαν το ενωτικό πνεύμα που θα πρέπει να διακρίνει όλους μας και την συμβολή του συλλόγου στην καταγραφή και διάσωση της μουσικής και χορευτικής κληρονομιάς.

FB IMG 1581529180562

Ακολούθως έγινε η βράβευση των χορευτών που διακρίθηκαν στον Εκπαιδευτικό Τομέα.

Αακολούθησε προβολή με σχετικό βίντεο της ανασκόπησης των δράσεων μιας ακόμη δημιουργικής χρονιάς  του Συλλόγου για το 2018-2019. Δράσεων που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παράδοση, το χορό, την μουσική, την ζωγραφική την γαστρονομία. Έντονα συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα που κορυφώθηκαν με την προβολή της  μικρού μήκους ταινίας  «Genocide A True Story», μια ταινία που δεν στερείται ούτε πολιτιστικής αξίας, ούτε  κοινωνικών μπαλωμάτων. Συγκλονιστική ταινία, που προκαλεί συγκινησιακή φόρτιση και παράλληλα στοχασμό γύρω  από τις δραματικές περιστάσεις της ζωής.

Το υπόλοιπο της βραδιάς κύλησε μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσικές μελωδίες και έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ επιμελημένο από τις γυναίκες του συλλόγου.