Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Επίκαιρες όσο ποτέ οι "Σκηνές από έναν γάμο" (φωτογραφίες, βίντεο)

Το βραβευμένο αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από έναν γάμο», σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, παρουσιάστηκε την Τρίτη στην Βέροια.

Οι θεατές γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση που προκάλεσε αίσθηση την προηγούμενη θεατρική σαιζόν κι επέστρεψε ανανεωμένη για δεύτερη χρονιά.

Ένα έργο επίκαιρο και αληθοφανές, με εναλλαγές συναισθημάτων, που παρουσίασε τις αλήθειες του κάθε γάμου στο πέρασμα του χρόνου. Έντονα ρεαλιστικό χωρίς υπερβολές στις ερμηνείες παρά μόνο εκεί που το ίδιο το κείμενο το απαιτούσε. Ο λόγος δυνατός και άμεσος, χωρίς διάθεση να χαιδέψει αυτιά και να στρογγυλέψει τα συναισθήματα. Ένα έργο που κέρδισε την προσήλωση του κόσμου, προσφέροντας στο τέλος το θερμό του χειροκρότημα.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Αντώνης Λουδάρος (Γιόχαν) και Παυλίνα Χαρέλα (Μαριάννα).

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;

Η κλασική ταινία του Μπέργκμαν “Σκηνές από έναν γάμο” έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωση Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) και χάρισε στην Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της. Τώρα ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου  Σοφούλη με τον Αντώνη Λουδαρο στο ρόλο του Γιόχαν και την Παυλίνα Χαρελα στο ρόλο της Μαριάννας. 

Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Ατζέντη Josef Weinberger Limited, Λονδίνο, για λογαριασμό του Ιδρύματος Ingmar Bergman.

Συντελεστές

Πρωτότυπο κείμενο: Ingmar Bergman

Μετάφραση- Διασκευή : Αντώνης Λουδάρος

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Κατερίνα Καπεζάνου

Μουσική: Γιώργος Τζιαφέττας

Στίχοι: Αίσωνας Χαρατσάρης

Ερμηνεία τραγουδιού παράστασης: Εύη Σιαμαντά

Κινησιολογία: Ελένη Χρυσομάλλη

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κοντόγιωργας

Γραφιστικά: Αριστοτέλης Σομπότης

Φωτογραφία αφίσας: Αντρέας Σφυρίδης

Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Κρίτωνας Ζαχαριάδης

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Κατερίνα Νικολάου

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρία Θεάτρου

View this gallery on Flickr

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69