Προειδοποίηση
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&photoset_id=72177720320661131&format=json&media=photos&per_page=900&api_key=34687e927f9fe863ff659978a5128bfa&nojsoncallback=1&extras=date_taken,date_upload,geo,icon_server,last_update,license,machine_tags,media,o_dims,original_format,owner_name,path_alias,tags,url_m,url_o,url_s,url_sq,url_t,views

BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Μουσικό ταξίδι με τη μπάντα του Μίμη Νικολόπουλου στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Η βραδιά της μουσικής ένωσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας έφερε μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να βιώσουν τη δύναμη της μουσικής γλώσσας, που συνδέει λαούς και πολιτισμούς. Η συναυλία της Μίμη Νικολόπουλος Band, μέρος των φετινών εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αποτέλεσε ένα ταξίδι μέσα από ήχους και ρυθμούς που διαπλέκονται με ιστορίες και παραδόσεις.

Η αυλή του Βυζαντινού Μουσείου γέμισε με ζωή, όταν οι μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια και συναισθηματική ένταση. Με πρωταγωνιστή τον Μίμη Νικολόπουλο, η μπάντα παρουσίασε ένα μουσικό παλίμψηστο που συνδύασε παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους, ταξιδεύοντας το κοινό από τις μελωδίες της Μεσογείου έως τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής. Η κλασική σύνθεση της μπάντας, με κιθάρες, πνευστά, βιολί και κρουστά, δημιούργησε ένα ηχητικό μωσαϊκό που συνδύαζε φλαμένκο, τζαζ, ροκ και βαλκανική τσιγγάνικη μουσική.

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Γεωργία Στρατούλη, απηύθυνε έναν θερμό χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της μουσικής ως γλώσσας που ενώνει τους ανθρώπους. Το φετινό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά», επισημαίνει τη σημασία της συνύπαρξης και της διασύνδεσης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, αναδεικνύοντας την ανάγκη για προστασία και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αυτή η εκδήλωση δεν ήταν απλώς μια αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και μια πρόσκληση να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε νέες συνεργασίες και συνδέσεις που αναπτύσσονται σήμερα. Οι μουσικές παραδόσεις ενώνουν τους ανθρώπους πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα, δημιουργώντας κοινά χαρακτηριστικά και προσδοκίες που συνθέτουν το πλούσιο υλικό και άυλο πολιτισμό μας.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η ουσία της μουσικής ως μέσου που ξεπερνά φραγμούς και ενώνει καρδιές. Οι θεατές, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Βέροιας, ταξίδεψαν μέσω ήχων που αποτύπωσαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά και την αναζήτηση για νέες εμπειρίες και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η φετινή εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινής πολιτιστικής μας ταυτότητας και της ανάδειξης της σημασίας της μουσικής ως γλώσσας που ενώνει όλους μας. Η συναυλία αυτή, η τελευταία του καλοκαιριού, αναμφίβολα άφησε στους θεατές μια γλυκιά γεύση και μια αίσθηση ελπίδας για ένα μέλλον γεμάτο μουσική και πολιτιστική συνεργασία.

Στο μουσικό σύνολο συμμετείχαν οι:

Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (τύμπανα & κρουστά), Θοδωρής Χριστοφορίδης (μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Χρήστος Δανάς (βιολί), Κώστας Κοντοκοτσάκος (τύμπανα), Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).

{gallery}https://www.flickr.com/photos/132226078@N08/albums/72177720320661131/{/gallery}

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69