Τσακιρίδης

Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε. - Εξουσιοδοτημένος Έμπορος & Επισκευαστής Mercedes-Benz & Smart
Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Το νέο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της παρουσίασε η Μαρίνα Γιώτη στην Βέροια (φωτογραφίες)

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην γεμάτη από παιδιά και γονείς αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο, τις Εκδόσεις Διόπτρα και τη Βιβλιοθήκη, παρουσίασε το νέο χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο της.

Η κα Γιώτη αφηγήθηκε το παραμύθι με τη βοήθεια των μικρών της φίλων.

Μιλήσανε για τον Άι Βασίλη και τα δώρα που φέρνει στα παιδιά, τον δαιµόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον Μπούφο κι έζησαν μια περιπέτεια… με χορό, παιχνίδια και ζωγραφική.

Τα παιδιά έμαθαν ποιο είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο Άι Βασίλης σε όλον τον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την «Αγάπη». Η οποία ζει μέσα στις καρδιές μας.

Έμαθαν για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και την σημασία της προσφοράς, αλλά κι άλλων πραγματικών Χριστουγεννιάτικων δώρων, όπως  η χαρά, η ευτυχία, η ειρήνη, η συμπόνια, η αλληλεγγύη κ.α.

Μέσα από το βιβλίο τα παιδιά μαθαίνουν να πιστεύουν στο απίθανο και ότι πολύ σύντομα αυτό θα γίνει πιθανό. Γιατί ο΄Άι Βασίλης είμαστε όλοι εμείς, κάθε μέρα του χρόνου.

Κλείνοντας η συγγραφέας μίλησε για την αξία του διαβάσματος, τονίζοντας ότι τα παιδιά γίνονται αναγνώστες στην αγκαλιά των γονιών τους.

Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν γράμμα στο αγαπημένο τους Άγιο ζητώντας του να φέρει κάτι όχι στα ίδια, αλλά για κάποιον άλλον, φίλο ή συγγενή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς! Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη;
Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Είναι συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο για παιδιά Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και με τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο Η Στιγµούλα και ακολούθησαν Η Στιγµούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραµύθια… αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα (στη λίσστα των 10 καλυτέρων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει µε τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες µε τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει µμεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon. Tο 2018 εκδόθηκαν τα λευκώματα Μια αγκαλιά και Μια στιγμή. Βιβλία της έχουν µμεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιταλικά. Έχει μια κόρη 11 ετών.

View this gallery on Flickr

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69