Τσακιρίδης

Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε. - Εξουσιοδοτημένος Έμπορος & Επισκευαστής Mercedes-Benz & Smart
Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Οι πληρωμές βγάζουν στο δρόμο τους κτηνοτρόφους

provato

Σε πανελλήνια κινητοποίηση για τα ανοιχτά θέματα των οφειλόμενων ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους και των βοσκοτόπων ενδέχεται να προχωρήσουν οι παραγωγοί, αν δεν εισακουσθεί το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το αίτημα των κτηνοτρόφων για άμεση συνάντηση θα τεθεί στην ηγεσία του υπουργείου με την ευκαιρία της σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου για την κατανομή των βοσκοτόπων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, παρουσία και άλλων προέδρων φορέων του κλάδου και κτηνοτρόφων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης (των ετών 2013 και 2014), του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων.

Τις ομόφωνες προτάσεις της ΠΕΚ, καθώς και το αίτημα για τη συνάντηση, θα τις μεταφέρει ο κ. Καμπούρης στην προαναφερθείσα σύσκεψη της επιτροπής κατανομής βοσκοτόπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σε περίπτωση άρνησης του υπουργού για συνάντηση, εξουσιοδοτήθηκα να ορίσω ημερομηνία πανελλήνιας κινητοποίησης, είτε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είτε στο υπουργείο» σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οριστικοποιήθηκε το θέμα της διενέργειας εκλογών στην ΠΕΚ για το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν καταστατικά ζητήματα και συνέλθει η ολομέλεια προέδρων όλης της χώρας.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΕΚ

Την Κυριακή στη Βέροια συνεδρίασε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων με την παρουσία κι άλλων προέδρων και κτηνοτρόφων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Εκφράστηκε η αγανάκτηση, η δυσφορία και η διαμαρτυρία για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής (του 2013 και 14) του άρθρου 68, της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών. Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων και τις ομόφωνες προτάσεις θα τις μεταφέρει ο πρόεδρος στη σύσκεψη της επιτροπής την Παρασκευή 27/3.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο να μεταφέρει το αίτημα της άμεσης συνάντησης με την Π.Ε.Κ. και σε περίπτωση άρνησης του αναπληρωτή υπουργού οριστικοποιήθηκε η απόφαση για πανελλήνια κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή στο υπουργείο.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των εκλογών και οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή τους στο τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν καταστατικά ζητήματα και συνέλθει η ολομέλεια των προέδρων όλης της χώρας.

πηγή: www.agronews.gr 

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

methodos orizontio

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69