Τσακιρίδης

Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε. - Εξουσιοδοτημένος Έμπορος & Επισκευαστής Mercedes-Benz & Smart
Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Εμβόλια - δολώματα από αέρος για τον εμβολιασμό αλεπούδων για λύσσα και στην Ημαθία

alepou

Σχετικά με τον επανεμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων προκειμένου να δημιουργηθεί βιολογικός φραγμός κατά της μετάδοσης του ιού της λύσσας, το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ημαθίας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά (Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2014) και θα επαναλαμβάνεται κάθε φθινόπωρο και άνοιξη.
  • Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με τη ρίψη εμβολίων – δολωμάτων από αέρος που περιέχουν ζωντανό ιό της λύσσας, σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και στην Π.Ε. Ημαθίας.

Όσον αφορά για τα εμβολιακά δολώματα το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για τα παρακάτω, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας :

  • Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως την πλησιέστερη Μονάδα Υγείας (Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας).
  • Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
  • Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

Η υπηρεσία θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει το ακριβές πρόγραμμα του εμβολιασμού.

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69