Τσακιρίδης

Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε. - Εξουσιοδοτημένος Έμπορος & Επισκευαστής Mercedes-Benz & Smart
Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με κτηνοτρόφους για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης

vorgia ktinotrofoi

Τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας, με σκοπό να τον ενημερώσουν σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει γύρω από την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων από το κράτος.

Το Δ.Σ του Σωματείου, αποτελούμενο από τους κ. Κύρτσιο Στέργιο-Πρόεδρο, κ. Βόλκο Ιωάννη- Ά Αντιπρόεδρο, κ. Τζίμα Κωνσταντίνο-΄Β Αντιπρόεδρο, κ. Τσιαμήτρο Κωνσταντίνο-Γραμματέα, κ. Τσιαβό Δημήτριο-ταμία και κ. Μπόλο Παύλο-μέλος, έθεσε υπόψη του Δημάρχου το πρόβλημα με τις επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων, βάσει των οποίων καθορίζεται το ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, αφού άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, συμφώνησε ότι καταβολή τις εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2013 αποτελεί μείζον ζήτημα και αναγνώρισε τον κίνδυνο να αδικηθούν κατάφορα οι κτηνοτρόφοι στη νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά και για όλη τη διάρκεια της Νέας Προγραμματικής Περιόδου, εάν ληφθούν υπόψη, όπως κατά το παρελθόν, ιστορικά στοιχεία για τον προσδιορισμό των νέων δικαιωμάτων και περιλαμβάνονται σε αυτά και τα έτη που υφίσταται το πρόβλημα με τις εκτάσεις βοσκοτόπων.

Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την επίλυση του προβλήματος, προγραμματίζοντας σε πρώτη φάση ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ όπως τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους πιστοποιημένους φορείς υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας, τους Βουλευτές του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το θέμα και να εξεταστούν πιθανές λύσεις του προβλήματος.

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69