tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Σύσκεψη αγροτικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Απρίλη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων Ημαθίας--Πέλλας στη Νάουσα με πρωτοβουλία του αγροτικού συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος  Αντύπας".

Στη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των αγροτικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος με τη μορφή των μπλόκων και άλλων αγωνιστικών δράσεων, για την ενότητα που επιτεύχθηκε στη βάση κοινών αιτημάτων, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η ανάγκη συνέχισης των από κοινού προσπαθειών στην κατεύθυνση αγωνιστικών διεκδικήσεων, την δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων εκεί που δεν υπάρχουν .

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο όπως η ακαρπία σε (βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, αμύγδαλα κά) με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση αφού για πολλοστή φορά μένουν χωρίς εισόδημα καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει την ζημία.

Επίσης αναφέρθηκε το ζήτημα των τιμών των αγροτικών προϊόντων, το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

Σχετικά με την τροποποίηση της νέας ΚΑΠ υπήρξε κoινή διαπίστωση ότι αποτελεί στάχτη στα μάτια των αγροτών δεν επιφέρει καμιά ουσιαστική αλλαγή  κινείται σε κατεύθυνση ξεκληρίσματος  των βιοπαλαιστών αγροτών με ευθύνη των κομμάτων  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  που την ψήφισαν. Οι σύλλογοι που πήραν μέρος στην σύσκεψη ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καθορισμό τιμών ιδιαίτερα για το βιομηχανικό ροδάκινο πριν οι παραγωγοί βρεθούν προ τετελεσμένων και υποκύψουν στους εκβιασμούς των βιομηχάνων.

Παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες της περιόδου λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εργασιών αλλά και την όξυνση των προβλημάτων η σύσκεψη αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη15 Μάη ώρα 10 πμ στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, διεκδικώντας

Να ενταχθεί η ακαρπία στα ζημιογόνα αίτια και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό μέσα μετακίνησης κτλ.

Οι σγροτικοί σύλλογοι που συμμετείχαν: 

ΑΣ Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
ΑΣ "Πιερίων" Ημαθίας
ΑΣ Ημαθίας
ΑΣ Κρύας Βρύσης " Η Ομόνοια "
ΑΣ  Πέλλας "Η  Ενότητα"
ΑΣ "Αγρός" Αλμωπίας

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69