Πώς θα δοθεί η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Με τον αριθμό των ζώων και την πραγματική παραγωγή θα συνδεθεί η ενίσχυση που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους και η οποία θα ξεπεράσει τελικά τα 90 εκατ. ευρώ.

24-09-2022 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: "Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα, δεν θέλουμε να ζούμε σαν ζητιάνοι"

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση ροδακινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια (μέσα από την οποία καλεί σε κινητοποιήσεις το τριήμερο 11-12-13 Οκτωβρίου, ενόψει και της AGROTICA 2022), η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αναφέρει τα ακόλουθα:

24-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς: " Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της βιολογικής παραγωγής"

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα της προσαρμογής της παραγωγής της στο στόχο της ΕΕ για βιολογική παραγωγή, καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ...

24-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακτά «χαμένες» αγορές το ελληνικό ρύζι

Σε τροχιά ανάκτησης «χαμένων» αγορών σε χώρες της Μέσης Ανατολής βρίσκεται το ελληνικό ρύζι, το οποίο με «όχημα» και το διακρατικό πρόγραμμα «Eu Rice» έχει βάλει πλώρη να αυξήσει τη διεθνή του παρουσία.

24-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τι αποφάσισαν οι ροδακινοπαραγωγοί στην σύσκεψη της Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη (22 Σεπτεμβρίου), στη Βέροια, σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων από πέντε ροδακινοπαραγωγικούς νομούς της χώρας.

23-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνής συνάντηση στην Βέροια με θέμα την ανθεκτικότητα των οπωροφόρων δενδρωδών καλλιεργειών στην…

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας με χαρά διοργανώνει την ετήσια συνάντηση του έργου «Ανθεκτικότητα οπωροφόρων δενδρωδών καλλιεργειών της Μεσογειακής λεκάνης στην κλιματική αλλαγή» (Fruit Crop Resilience to Climate Change) με το ακρωνύμιο «FREECLIMB», PRIMA που θα γίνει τη Δευτέρα...

20-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Κατέστρεψε θερμοκήπια στον Άγιο Γεώργιο το Σαββατιάτικο μπουρίνι

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε το Σαββατιάτικο μπουρίνι και στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Από τον πολύ ισχυρό αέρα σχίστηκαν και ξηλώθηκαν τα νάιλον της εγκατάστασης. Οι καταστροφές στην εγκατάσταση του θερμοκηπίων δημιουργεί επιπλέον οικονομικό βάρος στον αγροτικό κόσμο...

18-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων των νομών Ημαθίας και Πέλλας συναντήθηκε ο Δημήτρης…

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους αγροτικών Συλλόγων από την Ημαθία και την Πέλλα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ και οι...

17-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας: "Δεν έγινε τίποτα για τα ροδάκινα που είναι στα ψυγεία"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης: "Πέρασε ήδη μία εβδομάδα  από την εκδήλωση στις 8/9/22 για τα αγροτικά (βροχοπτώσεις, αδιάθετες ποσότητες ροδάκινου) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν παρών ο...

16-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε καλλιέργειες πυρηνόκαρπων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις…

Την Ημαθία επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Στέφανο Ξεκαλάκη.

15-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης δενδρωδών καλλιεργειών

Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών - ΕΘ.Ε.Α.Σ - σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ημαθία και στην Πέλλα με θέμα το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης δενδρωδών καλλιεργειών στα πλαίσια των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης της Αγροτικής Οικονομίας.

14-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων από την Easy Education

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) έχει θεσπιστεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

14-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτική σύσκεψη στην Βέροια για το ροδάκινο

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας με την αιγίδα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συγκαλεί  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» σύσκεψη των Δ.Σ Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών  από πέντε  ροδακινοπαραγωγικούς νομούς με βασικό θέμα:

13-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος επί των κερδών από…

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (Τεύχος Β, 4760/9-9-2022) με το οποίο καθορίζεται η  διαδικασία των δικαιολογητικών και του ελέγχου των προϋποθέσεων για την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος επί κερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

12-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς: Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια το…

Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» της χώρας μας για τη διεθνή προβολή της αγροτικής μας παραγωγής, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά...

11-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΝΔ: Μονόδρομος στον αγροτικό τομέα η ανάπτυξη των συνεργατικών σχημάτων (βίντεο)

Εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή» διοργάνωσε στην Βέροια  η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων και η Γραμματεία Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας.

08-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τι συζήτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Ημαθία (βίντεο)

Το νομό Ημαθίας επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, το Βουλευτή του νομού και Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους Βουλευτές του νομού Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη...

08-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς από Ημαθία: Επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας- Τα τρία στάδια για τις…

Στην υλοποίηση προγράμματος που θα περιορίζει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από την κλιματική κρίση, προχωρεί το ΥΠΑΑΤ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε περιοδεία του στην Ημαθία.

08-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτική σύσκεψη στην Αλεξάνδρεια παρουσία του Υπουργού

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ημαθία κλιμακίου υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 πμ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη αγροτικών φορέων των Π.Ε. Ημαθίας και Πέλλας στη Αλεξάνδρεια στο...

07-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των αγροτών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με τα αγροτικά προβλήματα: "Περιμέναμε να δοθεί και η επιδότηση πετρελαίου 3,1 ευρώ /στρέμμα, για τα ροδάκινα για να κάνουμε ταμείο .

05-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΕΦΚ

Σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζονται τα εξής:

01-09-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο…

Πιστώθηκε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης  (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση.

31-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αναγγελία για ζημιές από το χαλάζι στην Επισκοπή Αντιγονιδών

Οι παραγωγοί της Επισκοπής, στην ενότητα Αντιγονιδών, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημία στις καλλιέργειές τους από το χαλάζι της 21ης Αυγούστου, μπορούν να μεταβούν στον τοπικό ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ για την υποβολή σχετικής δήλωσης.

31-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τόλκας: "Μας δουλεύουν ψιλό γαζί"

Σχολιάζοντας την σημερινή σύσκεψη των βουλευτών Ημαθίας - Πέλλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας έκανε την εξής δήλωση:

30-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ταχεία και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ σε…

Τρόπους ταχείας και δίκαιης αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών μας από τις πρόσφατες έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις ζήτησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά οι έξι Βουλευτές της ΝΔ των όμορων νομών Ημαθίας και Πέλλας (κ.κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Μπαρζώκας...

30-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Δήλωση ζημιών σε μηλοκαλλιέργειες από τη βροχόπτωση της 21ης Αυγούστου

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας έγινε γνωστό ότι οι παραγωγοί της Δ/τΚ Αλεξάνδρειας, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημία στις μηλοκαλλιέργειές τους από τη βροχόπτωση της 21ης Αυγούστου, μπορούν να μεταβούν στην τοπική ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ για την υποβολή σχετικής δήλωσης.

30-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Προτάσεις της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον…

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ο.Π. Ημαθίας την 27η Αυγούστου και εξέτασε την συνολική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Κόσμος της περιοχής μας καθώς και τα τεράστια προβλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επισημαίνει δε ότι η σημερινή κρίση...

29-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Καρασμάνης: Ούτε λέξη για την «ταμπακέρα»....

Αναφορικά με τη νέα ανακοίνωση του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων, Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, Χρήστου Γιαννακάκη, από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

28-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, αναπόφευκτη η κρίση;

Της Φανής Γιωτάκη, Δικηγόρου Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την εθνική οικονομία διαδραματίζει η καλλιέργεια ροδάκινων στη χώρα μας καθώς αποτελεί έναν από  τους δυναμικότερους τομείς της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας. Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια παραγωγή ροδάκινων, ενώ ταυτόχρονα είναι...

26-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μπαρτζώκας: Προσεχώς σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις

Από τον βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα έγινε γνωστό ότι επίκειται προσεχώς σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, με αντικείμενο τις αποζημιώσεις από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα. Σε δήλωσή του αναφέρει:

25-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αλεξάνδρεια: Δήλωση ζημιών σε καλλιέργειες από το χαλάζι της 21ης Αυγούστου

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι οι παραγωγοί της Δ/τΚ Αλεξάνδρειας που έχουν υποστεί ζημία στις καλλιέργειές τους από το χαλάζι (όπως και στις καλλιέργειες μήλων από βροχόπτωση) της 21ης Αυγούστου, μπορούν να μεταβούν στους τοπικούς ανταποκριτές ΕΛΓΑ για την...

24-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Απάντηση Γιαννακάκη στον βουλευτή Καρασμάνη

Απαντώντας στην τελευταία επιστολή του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη, ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων, Χρήστος Γιαννακάκης σημειώνει τα εξής:

24-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Απάντηση Γιώργου Καρασμάνη σε Διεπαγγελματική και Χρήστο Γιαννακάκη

Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων, Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, Χρήστου Γιαννακάκη, από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

23-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υπέγραψε ο Βεσυρόπουλος την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

Υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο η απόφαση, τα κριτήρια και οι όροι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία. 

22-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΣΠΙΣ ΑΕ: "Δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζεται ο ρόλος μας"

Από την βιομηχανία ΑΣΠΙΣ ΑΕ ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με δημοσιεύτα των τελευταίων ημερών για το βιομηχανικό ροδάκινο:

19-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράταση υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης

Παράταση υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 συνολικά για όλη τη χώρα έχει υπογραφεί, ύστερα από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Γιώργο Γεωργαντά, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

19-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στρεμματικές ενισχύσεις ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας ως μέτρο στήριξης των παραγωγών

Κριτική στην κυβέρνηση για τα προβλήματα του αγροτικού χώρου ασκεί με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ανακοινώσει στρεμματικές ενισχύσεις ως μέτρα στήριξης των παραγωγών που φέτος επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα, έλλειψη εργατών...

17-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων: "Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση..."

Απάντηση στις αιχμές του βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη εξέδωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων. Στην απάντηση αναφέρει:

17-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ημαθία: Πληρωμές του ΕΛΓΑ ύψους 46.000€ ευρώ σε 46 παραγωγούς για το προανθικό…

Πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς της περιόδου από την 15η Φεβρουαρίου έως την 20η Απριλίου 2021 και των οποίων οι καλλιέργειες ήταν σε βλαστικό στάδιο, μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α...

10-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μαρκούλης για βιομηχανικό ροδάκινο: "Η κυβέρνηση κάνει και πάλι πλάτες στους βιομήχανους σε…

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της απορρόφησης των βιομηχανικών ροδάκινων, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αντώνης Μαρκούλης τόνισε:

10-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Εξουσιοδοτημένο Εξεταστικό & Εκπαιδευτικό Κέντρο για την πιστοποίηση ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

ΟΛΟΙ οι χρήστες γεωργικών φαρμάκων (επαγγελματίες αγρότες & μη, ψεκαστές, κηπουροί κλπ.), είναι υποχρεωμένοι να ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ή να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης προκειμένου να μπορούν να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

10-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την παραλαβή και την τιμή του Βιομηχανικού ροδάκινου

Παρέμβαση για την παραλαβή και την τιμή του Βιομηχανικού ροδάκινου κάνει με δήλωση του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. Στην δήλωση του αναφερει:

09-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

"Μαρίνος Αντύπας": "Με τις πλάτες της Κυβέρνησης βιομήχανοι κονσερβοποιοί δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα…

Από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μαρίνος Αντύπας" ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την απορρόφηση του βιομηχανικού ροδάκινου: "Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου. Με τις πλάτες της Κυβέρνησης βιομήχανοι κονσερβοποιοί δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα καμία τιμή.

08-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τόλκας: «Πλέον είναι ξεκαθαρό ποιοι ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ και ποιοι είναι…

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας συμμετείχε στη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι την Τετάρτη όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα απορρόφησης, διακίνησης και εμπορίας του βιομηχανικού ροδάκινου.

04-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βοργιαζίδης: "Επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών"

Με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην απορρόφηση των συμπύρηνων ροδάκινων, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης έκανε την εξής δήλωση:

04-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα στη συνάντηση Βοργιάδη - Γιανναβαρτζή

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας , Βοργιάδης Χρήστος, με τον πρόεδρο Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας Σταύρο Γιανναβαρτζή, ενημερώνοντας τον, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας.

01-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γενική Συνέλευση στον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, καλεί τους αγρότες και τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Μακροχώρι Ημαθίας (Πρώην Δημαρχείο).

01-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Εγκρίθηκαν σήμερα οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών – (υπομέτρο 6.1, Εγκατάσταση Νέων Γεωργών), οπότε και ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους από...

01-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Απ. Βεσυρόπουλος: Συνάντηση στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος για την απορρόφηση των συμπύρηνων ροδακίνων

Μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη, του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. κ. Κώστα Αποστόλου και του Αντιπροέδρου...

01-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αποστόλου: "Πρόθεση της βιομηχανίας να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής"

Την πρόθεση της βιομηχανίας να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου. Αναλυτικά αναφέρει:

01-08-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τσαβδαρίδης: Το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, η πληρωμή της α’ δόσης των νέων…

Με ορίζοντα το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, η πληρωμή της α’ δόσης των νέων αγροτών, καθώς ήδη ολοκληρώθηκαν - και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ - οι τεχνικές διαδικασίες και οι αξιολογήσεις των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

30-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: «Συμφωνία της σιωπής» στην τιμή του συμπύρηνου

Την ανησυχία του για τις φετινές τιμές του συμπήρυνου ροδάκινου εκφράζει με ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

28-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 1.501 αγρότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”

Συνολικά 1.501 νέοι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”, στο πλαίσιο της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης και θα χρηματοδοτηθούν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια με συνολικό ποσό άνω των 55 εκ. ευρώ.

20-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΣ Ημαθίας: Άμεσες αποζημιώσεις για ζημιές από τις βροχοπτώσεις

Με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές από τις βροχοπτώσεις στην ροδακινοπαραγωγή, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας ανακοίνωσε τα εξής:

17-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ μέσω του…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 14/7/2022, η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) των παραγωγών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2022, μέσω της νέας πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, https://eae.opekepe.gov.gr/ που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στο Κυβερνητικό Νέφος.

15-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράταση προθεσμίας για πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, κατόπιν συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποφάσισε να δοθεί τρίμηνη παράταση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, της πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ για...

15-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υπερψηφίσθηκε η τροπολογία για αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο - Από τέλος Ιουλίου οι…

Υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή η τροπολογία του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά που αφορά στη δυνατότητα προκαταβολών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για καλλιέργειες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές του παγετού «Άνοιξη ‘21» και οι οποίες ευρίσκοντο στο προανθικό στάδιο.

12-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Έπεσαν τα ροδάκινα από τα δένδρα μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Τεράστιο ζήτημα έχουν προκαλέσει  οι αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις  και  ιδιαίτερα οι προχθεσινές  με αλλοιώσεις στην παραγωγή , υποβάθμιση , και συνεχείς καρποπτώσεις. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας.

12-07-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οικονομική ενίσχυση για τις πρώιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ…

Τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές συγκεκριμένων ποικιλιών πυρηνόκαρπων που βρίσκονται εκτός Κανονισμού και επλήγησαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του Ιουνίου, ζήτησε ο Τάσος Μπαρτζώκας στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, μεταξύ της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων, των Βουλευτών Πέλλας...

30-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Χρήματα για τις Άμεσες Ενισχύσεις Αιτήσεων έτους 2021 κατέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κατέβαλε (29.06.2022)  το ποσό των 69.098.040,33 ευρώγια τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους (ΜΝΑ) ολοκληρώνοντας τις πληρωμές για τις αιτήσεις έτους 2021.

30-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την Κατηγορία. Ωστόσο, εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.