Νέα εποχή για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην…

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 κατετέθη στη Βουλή, το νομοσχέδιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών που θέτει υγιείς και στέρεες βάσεις για την ανάδειξη των Αγροτικών Συνεταιρισμών σε σύγχρονες, ανταγωνιστικές και επικερδείς επιχειρήσεις.

18-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τεχνητή σπερματέγχυση: Ενημέρωση προς αγελαδοτρόφους

Ενημερώνουμε τους αγελαδοτρόφους, ότι ο Αναστάσιος Χατζηκυριακίδης πραγματοποιεί τεχνιτή σπερματέγχυση στις αγελάδες. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932271473.

17-02-2020 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ποσό ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ για χαμηλότοκα δάνεια σε αγροτικές επιχειρήσεις και νέους…

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 υπεγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία καλύπτεται ένα σημαντικό χρηματοδοτικό κενό χρόνων και διασφαλίζεται συνολικό ποσό ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ για την προσέλκυση...

14-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνδεδεμένη Ενίσχυση για το συμπύρηνο ροδάκινο ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας την χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης στο συμπύρηνο ροδάκινο προς χυμοποίηση.

14-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας: "Δεν αποδεχόμαστε περικοπές και αποζημίωση σε δόσεις"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με μεγάλη μας έκπληξη και θυμό διαβάσαμε στην χθεσινή δημοσίευση του «AγρoTυπου» από τον έγκριτο δημοσιογράφο Σταύρο Παϊσιάδη την παρακάτω είδηση :

13-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια ευρώ σε συνδεδεμένη ενίσχυση για 7 προϊόντα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης προς τους Έλληνες παραγωγούς, ενέκρινε την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων του έτους 2019 για επτά συνολικά καλλιέργειες.

12-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ για την οργάνωση παραγωγών οπωροκηπευτικών

O Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με υπουργικές αποφάσεις ενέκρινε 34 νέα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών καθώς και 113 τροποποιήσεις υφισταμένων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 28.701.744 €, εκ των οποίων το 50% έως 60% αφορά την ενωσιακή συμμετοχή το...

11-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας έκοψε την βασιλόπιτα στη Νάουσα

Την βασιλόπιτα έκοψε η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, με τυχερή την μικρή εγγονή ενός βιοκαλλιεργητή.

09-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από το χαλάζι της 20ης Απριλίου 2019 ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ…

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήμερα, 07/02/2020, τον πίνακα µε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 20/04/2019 στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ ΛΟΥΤΡΟΥ.

07-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βορίδης για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων: Δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας…

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων το οποίο εντοπίστηκε σε οικόσιτη εκμετάλλευση στην ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας Σερρών.

06-02-2020 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πρόταση Μαρκούλη για ευρεία αγροτική σύσκεψη (βίντεο)

Να αναλάβει πρωτοβουλία για την δημιουργία ευρείας αγροτικής σύσκεψης, πρότεινε στον δήμαρχο Κώστας Βοργιαζίδη ο Αντώνης Μαρκούλης, στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Όπως είπε, πρέπει να γίνει μια τέτοια διαδικασία με καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βγει προς τα...

05-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση η Υ.Α. των σχεδίων βελτίωσης για την εξοικονόμηση νερού

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, στο πεδίο των διαβουλεύσεων του www.minagric.gr, σχέδιο απόφασης σχετικά με τον «Καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 4.1.2 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος” του...

05-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Νέα σύσκεψη με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας

Νέα σύσκεψη με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη στην Βέροια για την παραγωγή ροδάκινου, ζητάο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρει:

03-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τι πρότεινε στον Υπουργό Μ. Βορίδη ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας για την ροδακινοπαραγωγή

Μια σειρά από προτάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών έδωσαν στον Υπουργό Μάκη Βορίδη τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Οι προτάσεις αυτές είναι:

02-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τι έθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί στον Μάκη Βορίδη (φωτογραφίες,βίντεο)

Μπορεί η συνάντηση με τον υπουργό να ολοκληρώθηκε άδοξα, ωστόσο οι αγρότες του δήμου Βέροιας πρόλαβαν και εξέθεσαν στον κ. Βορίδη τα προβλήματα που αφορούν το ροδάκινο. 

01-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ διέκοψαν και ματαίωσαν την συνάντηση Βορίδη με τους αγρότες…

Διεκόπη άδοξα η συνάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη με τους αγρότες του Δήμου Βέροιας. Συγκέντρωση φίλων του ΠΑΟΚ κάτω από το Επιμελητήριο ανάγκασαν τον κ. Βορίδη να αποχωρήσει πριν πάρει τον λόγο και απαντήσει στα ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες.

01-02-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αποζημιώσεις κατέβαλε ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις 13,6 εκατομμυρίων ευρώ πλήρωσε ο ΕΛ.Γ.Α. την Παρασκευή  31 Ιανουαρίου 2020, σε  8.500 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η πληρωμή αυτή αφορούσε αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2019. Στην Βέροια πληρώθηκαν 243.511,74 ευρώ.

31-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Μάκης Βορίδης εγκαινίασε την 28η Agrotica - «Καλλιεργούμε το Αύριο, Σήμερα»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, εγκαινίασε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ενώπιον πλήθους παραγόντων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων την 28η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

31-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Απέκλεισαν με τρακτέρ την διασταύρωση της Νάουσας

Σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη διασταύρωση της Νάουσας, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Σε σχετική ανακολίνωση τονίζουν:

30-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Διευρύνεται το δίκτυο εξυπηρέτησης αγροτών

Από τη Δευτέρα 3 Φεβρουάριου 2020 διευρύνεται το δίκτυο εξυπηρέτησης 148.668 αγροτών στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.

30-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Το Σάββατο στην Βέροια η σύσκεψη για το ροδάκινο με τον Βορίδη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας (σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας) μετά την αναβληθείσα σύσκεψη της 24/1/2020 προσκαλεί εκ νέου στην «σύσκεψη των φορέων» όλους όσους ειχαν προσκληθεί να συμμετέχουν το ΣΑΒΒΑΤΟ...

29-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για την Agrotica

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας καλεί τα μέλη του και όλους τους αγρότες της περιοχής το Σάββατο 1/ Φεβρουαρίου το πρωί στις 9.00 στον κόμβο της Κουλούρας ώστε να αναχωρήσουν όλοι μαζί για το μεγάλο συλλαλητήριο στην AGROTICA .

29-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ Βέροιας

Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Αφού ευχήθηκε Καλή Xρονιά, ενημερώθηκε για την πορεία των αποζημιώσεων του νομού  αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού.

28-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μαρίνος Αντύπας: Καλεί σε συλλαλητήρια στις 30 Γενάρη στη Νάουσα και την 1η…

Κάλεσμα συμμετοχής σε αγρότες και κτηνοτρόφους απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» σε δύο συλλαλητήρια: την Πέμπτη 30 Γενάρη 11:00 το πρωί συγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά στη διασταύρωση της Νάουσας και το Σάββατο 1 Φλεβάρη 10:00 το πρωί αναχώρηση για το συλλαλητήριο στην...

27-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Μ. Βορίδης συστήνει ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση των γεωργικών ασφαλίσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στην προσπάθεια του να εκσυγχρονίσει και να καταστήσει βιώσιμο το σύστημα  των γεωργικών ασφαλίσεων, υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται ομάδα εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου τους.

27-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στις Σέρρες θα περιοριστεί η καλλιέργεια τεύτλων, αποθήκη θα γίνει στο Πλατύ

Αναστάτωση υπάρχει στους τευτλοπαραγωγούς Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας από τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστου Καραθανάση, ότι τον Αύγουστο θα λειτουργήσει μόνο η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες.

23-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αναβλήθηκε η σύσκεψη με τον Βορίδη για το ροδάκινο

Λόγω υποχρεώσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Βουλή, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή σύσκεψη των φορέων στο δημαρχείο Βέροιας με θέμα το ροδάκινο.

23-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στο συλλαλητήριο στην "Agrotica" ο Μαρίνος Αντύπας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας καλεί τους αγρότες – ισσες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στα πλαίσια της «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φλεβάρη και ώρα 12:00μ. μπροστά στην εμπορική...

21-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στο πλάι αγροτών που έχασαν τις επιδοτήσεις λόγω δασικών χαρτών ο Τσαβδαρίδης

Τη μη απόδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ενισχύσεων DE MINIMIS και ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ σε εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγούς του Δήμου Νάουσας, ως συνέπεια του χαρακτηρισμού των καλλιεργούμενων εκτάσεών τους σε δασικές στους νέους δασικούς χάρτες που ψηφίστηκαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύει με Ερώτησή...

16-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τέλος στην αγωνία των τευτλοπαραγωγών για τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τευτλοπαραγωγή της χώρας, αποφασίζει την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς ζαχαροτεύτλων.

16-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σκρέκας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η μείωση του κόστους…

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, με επίκεντρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και να στηρίξει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

14-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Την επανακαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ζητά ο Τσαβδαρίδης

Την επανακαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

13-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύσκεψη για το ροδάκινο στην Βέροια παρουσία του Υπουργού Μ. Βορίδη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας σε υλοποίηση του προγραμματισμού των δράσεων του, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την Αντιδημαρχία Αγροτικού του Δήμου Βέροιας οργανώνει σύσκεψη φορέων με βασικό θέμα : «Ροδάκινο. Παρόν και μέλλον».

13-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η απλοποίηση του καθεστώτος μετάκλησης εργατών γης και ο εξορθολογισμός…

Η έλλειψη του εργατικού δυναμικού στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ημαθίας εκτός από προβληματισμό των άμεσα ενδιαφερόμενων, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αποτελεί προβληματισμό του βουλευτή Ημαθίας, Τάσου Μπαρτζώκα.

10-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Την άμεση έκδοση των πορισμάτων για την καταβολή των αποζημιώσεων στους Ημαθιώτες αγρότες…

Ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Μαρία Παππά, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση της έκδοσης των πορισμάτων για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους...

09-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο χωράφι για καταρτιζόμενους νέους αγρότες

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο χωράδι πραγματοποίησαν τα δύο τμήματα του Κέντρου Δήμητρα Μακροχωρίου, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης σχετικά με το κλάδεμα, τα σχήματα διαμόρφωσης και την αναγνώριση εχθρών & ασθενειών δενδρωδών καλλιεργειών.

05-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

805.000 ευρώ για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου της χώρας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της θωράκισης του φυτικού κεφαλαίου της χώρας ενέκρινε, με απόφασή του τη χορήγηση 805.000 ευρώ προς το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για τη σύνταξη μεθοδολογιών επισκοπήσεων για επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας.

03-01-2020 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

1,1 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των κτηνοτρόφων με στόχο την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

30-12-2019 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ενεργοποιούνται τα σχέδια βελτίωσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει υπόσταση στα σχέδια Βελτίωσης, τα οποία «ξεπάγωσε» μέσα σε δύο μόλις μήνες και ύστερα από απραξία δύο ολόκληρων ετών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

27-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ερώτηση Μπαρτζώκα στην Βουλή για το δυσμενές καθεστώς των εργατών γης

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση υπέβαλε ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, σχετικά με το καθεστώς εργασίας και ασφάλισης των εκ τρίτων χωρών πολιτών, εργαζομένων εποχιακά στην αγροτική οικονομία.

23-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ημερίδα για το πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό και την αξιολόγηση ποικιλιών ροδακινιάς, νεκταρινιάς και…

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ημερίδα με θέμα «Πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό και αξιόλογες ποικιλίες ροδακινιάς και βερικοκιάς: προϋποθέσεις για μια ανταγωνιστική Δενδροκομία», που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων (ΤΦΟΔ) του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων...

23-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δυσαρέσκεια του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για το ύψος του De minimis

Την δυσαρέσκειά του για τα ποσά που θα καταβληθούν ως ενίσχυση στους αγρότες (De minimis) εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

20-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 14/12/2019 στην Αλεξάνδρεια στην αίθουσα του Δημαρχείου για την εκλογή νέου 9 μελές Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ψήφισαν τους εξής:

20-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας: "Ψίχουλα τα ποσά του De minimis"

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας ανακοινώθηκαν τα εξήςε: "Το 2014 με τον πόλεμο της Ουκρανίας και μετέπειτα με την επιβολή του εμπάργκο της Ρωσίας προς τα αγροτικά προϊόντα που προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων...

19-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μπαρτζώκας για τα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν την Ημαθία: «Εργάζομαι συστηματικά και αθόρυβα"

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, συστηματικά, ασχολείται με την αντιμετώπιση προβλημάτων του αγροτικού πληθυσμού της Ημαθίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση.

19-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ικανοποίηση Τσαβδαρίδη για την υπογραφή της ενίσχυσης De minimis

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης καταβολής αποζημιώσεων deminimisγια τους αγρότες, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

18-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Καρασαρλίδου: "Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν... Θύματα της πολιτικής της Κυβέρνησης και οι…

Με αφορμή το ύψος της De minimis ενίσχυσης που θα δώσει στους αγρότες η κυβέρνηση, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου έκανε την εξής δήλωση: "Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έσπευσε το πρωί, να πληροφορήσει για την υπογραφή απόφασης με την οποία θα δώσει...

18-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βορίδης: Καταβλήθηκαν έγκαιρα οι ενισχύσεις στους αγρότες μας

Στην πλήρη εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που έχει θέσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

18-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Βέροια ροδακινοπαραγωγοί (φωτογραφίες, βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στην Βέροια ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Με την κινητοποίηση αυτή διεκδίκησαν από την πολιτεία ενισχύσεις για την απώλεια του εισοδόματός τους.

18-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υπογράφεται μέσα στην ημέρα η απόφαση για την ενίσχυση De minimis στους ροδακινοπαραγωγούς

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπογράψουν μέσα στην ημέρα η απόφαση για την χορήγηση ενίσχυσης (De minimis) στα επιτραπέζια ροδάκινα και στα νεκταρίνια. Όπως γνωρίζουμε, είχε αποφασιστεί να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στα...

18-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πληρώνει τους ανταποκριτές του ο ΕΛΓΑ

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλει στους Ανταποκριτές του των Δήμων στο σύνολο όλης της χώρας, την αποζημίωση για τις δηλώσεις φυτικής παραγωγής, ζωικού κεφαλαίου και προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ), που υπέβαλαν για τις αναγγελίες ζημιάς, από...

17-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Καλαϊτζίδης: Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή συνεργασία με τους ΤΟΕΒ και τα έργα υποδομής…

Παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρη Μπάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέροια, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, τακτική συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας  Ημαθίας με εκπροσώπους των Διοικήσεων των ΤΟΕΒ της Ημαθίας...

17-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Η νέα διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου "Μαρίνος Αντύπας"

Μετά τις εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Μαρίνος Αντύπας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

17-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτική κινητοποίηση την Τετάρτη στην Βέροια

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας την Τετάρτη 18 Δεκμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας(κινητοποίηση) στο κέντρο της Βέροιας (Δημαρχείο) με τη συμπαράσταση της Π.Ε. Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και της...

17-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αυξάνονται τα σημεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη δημιουργεί σε πρώτο χρόνο 54 σημεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών από 7 περιφερειακά σημεία που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

16-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαψεύδει την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ ο Βορίδης

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρθηκαν στην πρόταση της έκθεσης του ΙΟΒΕ για επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

16-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης διοχετεύει 20 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενεργοποιεί το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων. Με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Βορίδης εγκρίνει την πίστωση της πρώτης δόσης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου που θα κατευθυνθεί στο...

16-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας μετά και της χθεσινές αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (η οποία συνεδρίασε στην Νίκαια της Λάρισας δίνοντας την κατεύθυνση στο μοναδικό οργανωμένο και μαχητικό  Αγροτικό Συνδικαλιστικό κίνημα) προγραμμάτισε τις επόμενες κινήσεις του .

16-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τέλη Γενάρη προγραμματίζει κινητοποίηση σε όλη την χώρα η Πανελλαδική Αγροτικών Μπλόκων

Πραγματοπιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας - Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 ομοσπονδιών και τουλάχιστον 50 αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, από διάφορους νομούς όλης της χώρας, ανάμεσά τους...

15-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνάντηση φορέων στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων στα πλαίσια του έργου FF-IPM

Την Παρασκευή 13/12/2019 διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β.&Φ.Π. στη Νάουσα, η συνάντηση φορέων στα πλαίσια του έργου FF-IPM με τίτλο «Ηλεκτρονικά υποστηριζόμενη αντιμετώπιση νέων ειδών εισβολέων των μυγών των φρούτων με έμφαση στην πρόληψη εγκατάστασης...

15-12-2019 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.