ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Διεύθυνση: Ισοκράτους & Πανός γωνία (Εργατικές Κατοικίες),
Πόλη: Βέροια
Τηλέφωνο: 2331303247
Κινητό: 6985659681
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/sxoleiostosinnefo
Βρείτε μας στο Facebook: Σχολείο στο Σύννεφο ΚΔΑΠ
 

Το νέο ΚΔΑΠ «Σχολείο στο Σύννεφο» ήρθε για να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους, τη νέα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα και η εκπαιδευτική ομάδα είναι έτοιμα για ξεκινήσουν ένα όμορφο ταξίδι στην γνώση, την δημιουργία, την φαντασία!

Κλείστε ραντεβού για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα καλώντας στα τηλέφωνα 2331303247 & 6985659681 ή για να ξεναγηθείτε στους όμορφους χώρους του ΚΔΑΠ. 

- - - 

Το «Σχολείο στο Σύννεφο» πρότυπο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5-12 βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Βέροιας.

Σε ένα όμορφο χώρο φιλοξενεί καθημερινά παιδιά με ωράριο λειτουργίας 14.00-22.00 και πολλά δημιουργικά εργαστήρια, όπως:

 1. Ζωγραφική
 2. Σκάκι
 3. Πρότυπο Εργαστήριο
 4. Φυσικών Επιστημών
 5. Αθλητικό Παιχνίδι
 6. Μουσική
 7. Εργαστήριο πηλού
 8. Εργαστήριο χειροτεχνίας και κατασκευών (για παιδιά από 4 χρονων)
 9. Θετρικό παιχνίδι παιδικό τμήμα και τμήμα ενηλίκων
 10. Παιδαγωγικό παιχνίδι
 11. Break Dance

Επίσης σε συνεργασία με την ψυχοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Κιατικίδου εξειδικευμένη σε θέματα ψυχολογίας παιδιού και οικογένειας παρέχεται συμβουλευτική σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες.

Το «Σχολείο στο Σύννεφο» αναλαμβάνει παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις.

 

 

View this gallery on Flickr

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση!

 

Το πρόγραμμα για τα παιδιά περιλαμβάνει:

ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Στο σύγχρονο αναγνωστήριο τα παιδιά με την βοήθεια παιδαγωγού προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήρι Ζωγραφικής

Μέσα από μαθήματα ιστορίας τέχνης θα μελετήσουν έργα μεγάλων ζωγράφων και θα δημιουργήσουν τα δικά τους. Τα πιο μικρά παιδιά θα εξερευνήσουν σχήματα και θα παίξουν με τα χρώματα ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα διδαχθούν αρχές σχεδίου και χρώματος.

Εργαστήρι Γλυπτικής

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων και θα κατασκευάσουν βήμα βήμα με την βοήθεια εικαστικού αντικείμενα από πηλού. Μέσα από μαθήματα ιστορία της τέχνης θα γνωρίσουν μεγάλους γλυπτές και τα έργα τους.

Εργαστήρι χειροτεχνίας και κατασκευών

Με χαρτί και με ψαλίδι και χρώματα και οδηγό την φαντασία φτιάχνουμε διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα!

ΘΕΑΤΡΟ 

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. Σήμερα εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής. Είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης του παιδιού. Με κύριο παράγοντα το "παιχνίδι των ρόλων". Λάκης Κουρεντζής.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Σε αυτό το εργαστήριο θα δούμε πως ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από τα μάτια των παιδιών. Με αφορμή μια ιστορία θα φτιάχνουμε τις δικές μας κούκλες και θα ταξιδεύουμε σε παραμυθένια μονοπάτια.

EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ STEAM

Σκοπός του εργαστηρίου STEAM είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την εξαιρετικά σημαντική αξία που έχουν τα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών στη σύγχρονη κοινωνία και να ανακαλύψουν εποικοδομητικά τους προσωπικούς τους τρόπους σκέψεις και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα τους καταστήσουν αυτόνομους μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

MΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ 

Με ένα συνδυασμό από κινητικά παιχνίδια χορό και σύστημα Orff τα παιδιά προετοιμάζονται για την μελλοντική μάθηση που στηρίζεται στην στις αρχές τις συνεργασίας της κοινωνικοποίησης της ομαδικότητας. Τα παιδιά οξύνουν τις αισθήσεις τους μέσα από το παιχνίδι που συνδυάζει τον χορό, την μουσική, την μίμηση,τον αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις ακοής και παρατήρησης με την χρήση οργάνων Orff και προετοιμάζονται για την μελλοντική μάθηση που στηρίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης. Σε αυτό το εργαστήριο όλα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι… ελάτε να παίξουμε!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ

Ένα διαδραστικό αθλητικό πρόγραμμα που γυμνάζει και διασκεδάζει τα παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια εγρήγορσης και ευστοχίας, παιχνίδια με μπάλες – σχοινιά – στεφάνια.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MESSY PLAY

Για παιδιά από 6 μηνών έως 5 χρονώνΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 

Ζωγραφική, Γλυπτική, Θέατρο 

Ο χώρος διατίθεται για παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις.

  

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Ισοκράτους & Πανός γωνία (Εργατικές Κατοικίες), Βέροια
Τηλ. 2331303247 & 6985659681